Kahramanmaraş'ta "içme suyundan zehirlenme" iddiası

Kahramanmaraş'ta "içme suyundan zehirlenme" iddiası

Elbistan ilçesinden gelen vatandaşlar için komşu ilçedeki Afşin Devlet Hastanesinde bütün poliklinikler hizmet verirken, hastane bahçesinde de ilk yardım çadırı kuruldu

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde, içme suyundan kaynaklandığı ileri sürülen mide bulantısı, baş dönmesi ve yüksek ateş şikayeti nedeniyle komşu ilçedeki Afşin Devlet Hastanesine başvuran vatandaşlar için tüm poliklinikler hizmet verirken, hastane bahçesinde de ilk yardım çadırı kuruldu.

Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven ve Devlet Hastanesi Başhekimi İsmail Çelik, Afşin'e tedavi olmak için gelen vatandaşları ziyaret ederek, onlarla yakından ilgilendi.

Budan, yaptığı açıklamada, Elbistan'daki yoğunluğu azaltmak için Afşin Devlet Hastanesi'nin de seferber olduğunu söyledi.

Elbistan'da vatandaşların içme suyundan kaynaklandığı düşünülen şikayetleri nedeniyle hastaneye başvurduğunu dile getiren Budan, "Afşin'den sağlık müdürlüğü bünyesindeki hekimlerimiz ve doktorlarımız destek olmak için Elbistan'a gittiler. Öğleden sonra Elbistan'dan Afşin'e ciddi bir şekilde hasta gelmeye başladı. Şu anda Devlet Hastanemiz ve Afşin Belediyemizin almış olduğu tedbirlerle hastalarımızı tedavi ediyoruz. Başta Elbistanlı vatandaşlarımız olmak üzere bu hastalığa yakalan vatandaşlarımıza Allah'tan acil şifalar diliyorum." diye konuştu.

- Afşin'de içme suyu ile ilgili yaşanan bir sıkıntı yok

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven ise ilçelerinde içme suyu ile alakalı yaşanan bir sıkıntı bulunmadığını belirtti.

Şu anda Afşin Devlet Hastanesindeki yoğunluğu Elbistan'dan gelen vatandaşların oluşturduğun dile getiren Güven, "Hastalarımıza ve yakınlarına destek olmak için gerekli önlemlerimiz aldık. Tüm Elbistanlı hemşerilerimize geçmiş olsun. İnşallah en kısa zamanda sağlıklarına kavuşurlar." dedi.

Afşin Devlet Hastanesi Başhekimi İsmail Çelik de ilçedeki uzman doktorlar ve aile hekimlerinin takviyesiyle bütün poliklinikleri çalıştırdıklarını, hastane bahçesinde de ilk yardım çadırı kurulduğunu söyledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :