Kahramanmaraş Valisi Güvençer, Yabancı Okçuları Kabul Etti

Kahramanmaraş Valisi Güvençer, Yabancı Okçuları Kabul Etti

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, 1. Uluslararası Avasım Geleneksel Türk Oyunları Festivali kapsamında 22 ülkeden kente...

KAHRAMANMARAŞ (AA) -  Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, 1. Uluslararası Avasım Geleneksel Türk Oyunları Festivali kapsamında 22 ülkeden kente gelen okçuları makamında kabul etti.

Türkoğlu ilçesinde Kaymakamlık, Belediye ve Avasım derneği tarafından organize edilen '1. Uluslararası Avasım Geleneksel Türk Oyunları Festivali'ne katılmak üzere kente gelen yabancı sporcular, Güvençer'i makamında ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Güvençer, gazetecilere yaptığı açıklamada, sporun dünya barışına olumlu katkı sağlayacağına inandığını belirterek, yarışmak için Türkiye'ye gelen sporcuların ülkelerine sevgi ve hoşgörüyle dönmelerini arzu ettiklerini söyledi.

Çin'den katılan Hu Qinglong ise Türkiye gelir gelmez ilk iki ülke arasındaki dostluğu fark ettiğini ifade ederek, Türk okçuluk takımının çok güçlü olduğunu vurguladı.

Moğolistan'dan katılan Bayartsetseq Yambiidonchir, okçuluk sporunun uzun yıllardır ülkelerinde devam ettiğini ancak Türk takımının Osmanlı'dan bu yana okçulukla uğraştığı için güçlü olduğunu aktardı.

Meksika'dan katılan Jose Alfredo Ramirez, ikram edilen Maraş dondurmasının çok güzel olduğunu ilk kez bu kadar lezzetli bir dondurma yediğini belirtti.

Ziyarete katılan sporcular, Güvençer'e günün anısına ülkelerine özgü ok hediye etti. Güvençer ise sporcuların bu jestine kente özgü ceviz işlemeli sandık ile cevap verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı