Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde devir teslim töreni

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde devir teslim töreni

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Durmuş Deveci, görevi törenle Prof. Dr. Fatih Mehmet Karaaslan'dan devraldı

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Durmuş Deveci, görevi törenle Prof. Dr. Fatih Mehmet Karaaslan'dan aldı.

Avşar Yerleşkesi Cahit Zarifoğlu Konferans  Salonu'nda düzenlenen törende konuşan Prof. Dr. Karaaslan, 4 yıl önce 28 Kasım'da görevi devraldığını, 4 yıl sonra aynı tarihte görevini devrettiğini belirtti.

Rektörlük yarışmasının sonucunu belirleyen iradenin kararına saygı duyduğunu dile getiren Karaaslan, "Hepimiz için hayırlı olsun. Görevde bulunduğum süre boyunca üniversitemize ve şehrimize neler kazandırabilirim düşüncesi zihnimi hiç terk etmedi. Önemli gelişmeler olduğunu düşünüyorum. Zor günler yaşadım ama aklımda hep güzellikler kaldı. Mutluyum. Görevimi huzur içinde devrediyorum. Bana bunları lütfettiği için Rab'bime hamdediyorum. Bundan böyle çalışmalarımı kendi kliniğimizde sürdüreceğim. Yine aynı şevkle üniversitemiz, şehrimiz ve ülkemiz için hizmete devam edeceğim. Rektörlük görevini devralacak Sayın Durmuş Deveci’ye de başarılar diliyorum" dedi.

Prof. Dr. Durmuş Deveci ise rektörlük görevine kendisini seçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a saygı sunduğunu ve şükranlarımı arz ettiğini belirterek, güvenini boşa çıkarmayacağını söyledi.

Deveci, Atatürk'ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşmayı hedeflediklerini, bu hedefte ilerlerken Churchill'in "Arkamıza, sağımıza, solumuza bakarak geleceği kaçırmayacağız" ifadelerini kullandı.

- Türkiye'de ve dünyada sözü edilen üniversite hedefi

Bir bilim adamının, en önemli meziyetinin disiplinli çalışmak ve işine aşk derecesinde bağlanarak sürekli ortaya ürünler koymak olduğunu dile getiren Deveci, şunları kaydetti:

"Yasaklayan değil, bilakis özgürlüklerin önünü açan bir yaklaşım sergileyeceğiz. Bunu yaparken mesuliyetimizin ağırlığını ve hassasiyetini unutmayacağız. Amacımız her yönüyle müreffeh akademik bir ortam sağlamak, çok kısa süre içinde hem imkanları hem de bilimsel faaliyetleri ile Türkiye'de ve dünyada adından söz ettirecek bir üniversite oluşturmaktır. Kahramanmaraş şehri ve halkı ile üniversiteyi bilimsel alanda iş birliği ile kaynaştırmak böylece ilimizin sosyoekonomik yapısını geliştirmek arzusundayız. Üniversitemizin dünyadaki yeni gelişmelere bağlı yeni bir paradigma ile donatılmış bir üniversite olarak kurgulanması ve yeniden tasarlanması yani reorganize edilmesi gerekmektedir."

Deveci, iyi, düzenli çalışan ve koşan bir ekip çalışmasına ihtiyacın olduğunu, bu yeni dönemde üniversitede hakkaniyetli ve dinamik bir yönetim anlayışı sergileneceğini, üniversitenin ve kentin gelişimiyle ilgili olan her türlü katkı, görüş ve teklifleri paylaşmak için rektörlük kapısının herkese açık olacağını söyledi.

İnsan memnuniyetini esas alan, kendisi ve çevresiyle barışık bir idareci profili ortaya koyacağını vurgulayan Deveci, sözlerini, şöyle sürdürdü:

"Huzurlu bir ortamda çalışma imkanı sağlayan, herkesi kucaklayan, çalışma ve performansa göre teşvik ve takdir eden bir rektör olacağım. Büyük ve kendini kabul ettirmiş bir üniversite idealini gerçekleştirmek bir süreç işidir. Bu süreçte üniversitemize yapmış olduğu değerli hizmet ve katkılarından dolayı, rektörümüz Sayın Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan beyefendiye ve üniversitemizin gelişmesinde katkısı olan herkese huzurlarınızda teşekkür ediyorum." 

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Karaaslan, görevi devrettiği yeni Prof. Dr. Deveci'ye cübbesini giydirdi, rektörlük mührünü teslim etti.

Tören Deveci'nin Karaaslan'a plaket vermesiyle sona erdi.

Kaynak:Haber Kaynağı