Kahramanmaraş merkezli FETÖ/PDY operasyonu

Kahramanmaraş merkezli FETÖ/PDY operasyonu

Adliyeye sevk edilen 10 kişiden 3'ü tutuklandı

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik Kahramanmaraş merkezli 3 ilde düzenlenen operasyonda adliyeye sevk edilen 10 kişiden 3'ü tutuklandı, 7 kişi hakkında da adli kontrol kararı verildi.

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürüttüğü Kahramanmaraş merkezli, Şanlıurfa ve Gaziantep illerini kapsayan FETÖ/PDY soruşturmasında önceki gün gözaltına alınan zanlılardan 10'unun, emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Adliyeye sevk edilen şüpheliler, savcılıktaki ifadelerinin ardından, tutuklanmaları istemiyle mahkemeye çıkarıldı. Lale Eğitim ve Kültür Derneği (LALE-DER) Genel Sekreteri Bilge P. ile Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi öğretim üyesi Hasan D. ve Yüksel B. tutuklandı. Aynı soruşturma kapsamında mahkemeye çıkan 7 kişi hakkında ise adli kontrol kararı verildi.

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürüttüğü Kahramanmaraş merkezli, Şanlıurfa ve Gaziantep illerini kapsayan FETÖ/PDY soruşturmasında dün 23 kişi, "FETÖ/PDY'ye üye olmak, kamuyu zarara uğratmak, nitelikli dolandırıcılık, evrakta sahtecilik" suçlamalarıyla gözaltına alınmıştı. Daha önce adliyeye sevk edilen 8 kişiden 4'ü tutuklanmıştı. Şüphelilerden 5'i ise savcılığın talimatıyla, emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakılmıştı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :