Kahramanmaraş merkezli FETÖ/PDY operasyonu

Kahramanmaraş merkezli FETÖ/PDY operasyonu

Soruşturma kapsamında adliyeye çıkartılan 8 kişiden 4'ü tutuklandı

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik Kahramanmaraş merkezli 3 ilde düzenlenen operasyonda adliyeye sevk edilen 8 kişiden 4'ü tutuklandı.

Eski Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan, Lale Eğitim ve Kültür Derneği yöneticileri ile KSÜ'de görevli bazı akademisyenlerin de aralarında bulunduğu 23 zanlıdan 8'i emniyetteki işlemleri ardından adliyeye çıkarıldı.

Savcılık sorgusunun ardından 8 kişi tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Mahkeme "FETÖ/PDY'ye üye olmak, kamuyu zarara uğratmak, nitelikli dolandırıcılık, evrakta sahtecilik" suçlarından eski KSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemal Tuncer ile LALEDER derneği üyesi Canan Kaplan, Gülşen Baysal ve Fatma Aydın için tutuklama kararı verdi.

Eski KSÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan ile dernek üyesi Vesile Çelik, Hakan Emre Ak ve daha sonra mahkemeye sevk edilen Kübra Biçer denetimli serbestlikten salıverildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürüttüğü Kahramanmaraş merkezli, Şanlıurfa ve Gaziantep illerini kapsayan FETÖ/PDY soruşturmasında dün 23 kişi, "FETÖ/PDY'ye üye olmak, kamuyu zarara uğratmak, nitelikli dolandırıcılık, evrakta sahtecilik" suçlamalarıyla gözaltına alınmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :