Kahramanların ve ailelerinin ağzından 15 Temmuz TIKLA&İZLE

Kahramanların ve ailelerinin ağzından 15 Temmuz TIKLA&İZLE

Kahramanlar 15 Temmuzu anlattı

'Yine darbe girişimi olsa yine sokağa çıkarız'

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında İstanbul'da TRT binası önünde darbeci askerler tarafından açılan ateş sonucu parmağı kopan ve ayağına şarapnel isabet eden Adıyamanlı Ömer Ünlü, yaşadıklarını unutamıyor

'Evlat ile vatan benim için eş değer' 

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Ankara Emniyet Müdürlüğünde şehit olan 26 yaşındaki polis memuru Muhammet Oğuz Kılınç'ın dernek kuran anne ve babası, gençlere vatan sevgisi aşılıyor.

'Şehit olmak için yarışan bir ümmet gördüm'

FETÖ'nün darbe girişimi akşamı sela okunan Bostanlı Camisi'ne saldırı olacağı bilgisi üzerine gittiği bölgede silahla yaralanan Gürsu, o gün yaşananları anlattı

 

15 Temmuz gazisi, vücudundaki 20 şarapnel parçasıyla yaşıyor

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde helikopterden açılan ateş sonucu yaralanan 23 yaşındaki Abdurrahman Kafkas, vücudundaki 20 şarapnel parçasıyla yaşıyor.

Vatan söz konusuysa her şey durur 

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında başına şarapnel parçası isabet eden ve felç geçiren Ali Osmanoğlu, kısmen kaybettiği konuşma yetisine geçirdiği 3 ameliyatın ardından yeniden kavuştu.

'Başka çocukların gözü yaşlı kalmasın' 

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında bombalanan Gölbaşı'ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığında şehit olan Özel Harekat Camisi imamı Mustafa Yaman'ın annesi Kezban Yaman, oğlunun üzerinden çıkan eşyaları bir an olsun yanından ayırmıyor.

 

Kardeşinin gözünden Ömer Halisdemir 

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Özel Kuvvetler Komutanlığını ele geçirmek isteyen darbeci generali vurduktan sonra şehit edilen Astsubay Ömer Halisdemir'in kardeşi Soner Halisdemir, ağabeyinin kahramanlığının gururunu yaşıyor.

 

'Darbe yapacaklar bir değil, bin kere düşünsün' 

FETÖ'nün darbe girişiminde Atatürk Havalimanı'na giden tankları, egzoz deliklerine giysilerini tıkayarak durduran Kıntaş, "Türkiye'de darbe yapacak olan varsa bir kere değil, bin kere düşünsün. dedi."

 

15 Temmuz şehidinin annesi: Oğlum beni daha hacca ve umreye gönderecekti 

Ankara'da Genelkurmay Başkanlığı Binası önündeki helikopter saldırısı sonucu şehit olan yüksek ihtisas mühendisi Mehmet Şengül'ün annesi ve babası acıyı da gururu da bir arada yaşıyor.

 

'O gece bizde korku yoktu' 

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Çankaya Köşkü önünde zırhlı araçlara karşı elinde Türk bayrağıyla tek başına direnen Yaşar Yaldız, o gece hiçbir şeyden korkmayarak vatanı savunduğunu bildirdi.

 

15 Temmuz'un iki kahraman Yusuf'u 

FETÖ'nün darbe girişimini engellemek için canları pahasına Genelkurmay Başkanlığının önüne koşan Yusuf Çelik ismindeki iki vatandaşın isim ve soyisimleri gibi kaderleri de aynı oldu

 

Amcam vatan ve millet için canını feda etti 

İstanbul'da 15 Temmuz'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimini engellemeye çalışırken yaşamını yitiren 7 çocuk babası Askeri Çoban'ın Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde yaşayan ailesinin Çoban'ı kaybetmenin acısı ilk günkü gibi sürüyor.
 

 

'O gece bizi en çok rahatlatan şey selalar oldu' 

15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında çok sayıda kişinin şehit edildiği ve yaralandığı Çengelköy'de, darbeciler tarafından iş yeri basılarak rehin alınan tarihi Çınaraltı Çay Bahçesinin işletmecisi Morgül, o gece yaşadıklarını anlattı.

 

15 Temmuz gazisi yaşadıklarını unutamıyor 

FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Ankara'daki Jandarma Genel Komutanlığı Eşref Bitlis Kışlası'nda vatani görevini yaparken yaralanan er Enes Göksu, o gün yaşadıklarını hafızasından silemiyor.

 

Oğlunun üzerinden çıkan eşyaları bir an olsun yanından ayırmıyor 

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında şehit düşen Özel Harekat Camisi imamı Mustafa Yaman'ın annesi Kezban Yaman, oğlunun acısını, ondan geriye kalan fotoğraflar ve üzerinden çıkan eşyalarıyla dindirmeye çalışıyor.

 

'Kabre girdiği gün, doğum günüydü' 

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde yaralandıktan 18 gün sonra şehit olan Oğuzhan Yaşar'ın ailesi, oğullarının hatıralarıyla yaşıyor.

 

Şehit oğullarının hayalini gerçekleştirdiler 

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaldığı otele düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru Nedip Cengiz Eker'in anne ve babası, evlatlarının hatırasını Marmaris'te aldıkları evde yaşatıyor.

 

Şehit polisin gözü yaşlı babası '15 Temmuz'u anlattı 

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Gölbaşı'ndaki Özel Hareket Daire Başkanlığına yapılan bombalı saldırıda şehit olan Konyalı Muhsin Kiremitci'nin babası, 15 Temmuz'u hüzün ve gururla anıyor.

 

'Yine darbe girişimi olsa yine sokağa çıkarız' 

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında, İstanbul'da TRT binası önünde darbeci askerlerin açtığı ateş sonucu parmağı kopan ve ayağına şarapnel isabet eden Ömer Ünlü, yeni bir darbe girişimi olması halinde yine sokağa çıkmaya hazır olduğunu söyledi.

 

Babam şehit olduğu için gururluyuz 

FETÖ'nün darbe girişiminde Gölbaşı'ında şehit olan polis memuru Akif Altay'ın oğlu, "Babam şehit olduğu için gururluyuz, başımız dik." dedi.