Kahramankazan'da toplu temel atma ve açılış programı

Kahramankazan'da toplu temel atma ve açılış programı

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: "İnşallah 24 Haziran'dan sonra Türkiye'de refah seviyesi ve kalkınma çok daha gelişecek. Çok daha itibarlı, gelişmiş, büyük hedeflerine 2023, 2053, 2071 hedeflerine koşan bir Türkiye'yi hep birlikte inşa edeceğiz"- Çalışm

ANKARA (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "İnşallah 24 Haziran'dan sonra Türkiye'de refah seviyesi ve kalkınma çok daha gelişecek. Çok daha itibarlı, gelişmiş, büyük hedeflerine 2023, 2053, 2071 hedeflerine koşan bir Türkiye'yi hep birlikte inşa edeceğiz." dedi.

Bakan Eroğlu, Kahramankazan ilçesinde Bakanlık tarafından düzenlenen 169 milyon lira yatırım bedelli 7 tesisin toplu temel atma ve açılış programına katıldı.

Kahramankazan'ın 15 Temmuz'da gösterdiği kahramanlık ile unvanını layıkıyla aldığını belirten Eroğlu, şehitlere Allah'tan rahmet diledi.

Ankara'ya birçok yatırım yaptıklarını vurgulayan Eroğlu, "Bizim maksadımız buradaki bütün baraj ve göletleri tamamlamak. İçme suyunu tamamen çözmek. Gerede'den Çamlıdere Barajı'na 32 kilometrelik Türkiye'nin en uzun, dünyanın sayılı içme suyu tüneli arasında yer alan tünelin inşaatı bu sene bitecek. Ankara'ya 23 baraj, 10 gölet yaptık. 9 baraj ile 2 gölet ise inşa aşamasında." bilgisini verdi.

Ormanlarda artık gelir getirici ağaç türleri diktiklerini aktaran Eroğlu, türlerin bölgenin özelliklerine göre dikildiğini, bakımını, masrafını 3 yıl devletin karşıladığını, gelirinin ise 49 yıl vatandaşlara ait olduğunu söyledi.

Başkentte her yeri ağaçlandıracaklarını bildiren Eroğlu, "Artık kimse Ankara'ya bozkır şehri diyemeyecek. Yemyeşil bir Ankara için hazırız. Şu ana kadar 86 milyon fidanı toprakla buluşturduk. Hedefimiz 100 milyon daha fidanı toprakla buluşturmak." diye konuştu.

Bakan Eroğlu, Kahramankazan'da bugün bir yeni tabiat parkının imzasını atacaklarını dile getirdi.

Eroğlu, "İnşallah 24 Haziran'dan sonra Türkiye'de refah seviyesi ve kalkınma çok daha gelişecek. Çok daha itibarlı, gelişmiş, büyük hedeflerine 2023, 2053, 2071 hedeflerine koşan bir Türkiye'yi hep birlikte inşa edeceğiz." ifadesini kullandı.

- "Bakan Eroğlu'nu kendimize örnek alıyoruz"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Bakan Eroğlu'na başkente yaptığı hizmetler için teşekkür ederek, Eroğlu'nu örnek aldıklarını ifade etti.

Ankara'ya birçok alanda yatırım yapıldığını, hayata geçirilen hizmetlerle vatandaşların yaşamlarının kolaylaştırıldığını vurgulayan Sarıeroğlu, Ankara'nın hızlı trenin kalbi konumunda olduğunu belirtti.

Başkente eğitim ve sağlık alanında yapılan yatırımlara değinen Sarıeroğlu, 16 sene içinde Ankara'ya 32 hastane kazandırıldığını, Bilkent'te ve Etlik'te dünyaya örnek olacak şehir hastaneleri açılacağını söyledi.

AK Parti döneminde Ankara'da bölünmüş yol uzunluğunun bin kilometreye çıkarıldığını aktaran Sarıeroğlu, Ankara-Niğde arasına yapılan otoyolun yapımına başlanıldığını, Başkentray'ın hizmete girdiğini, birçok vatandaşın bu hizmetten faydalandığını aktardı.

Bakan Sarıeroğlu, Ankara'ya uluslararası müsabakaların olacağı bir stadyumun da yapılacağını bildirdi.

Vatandaşların daha mutlu olması için çalışmaları sürdüreceklerinin altını çizen Sarıeroğlu, "24 Haziran'da kurulan oyunları, yapılan planları görüyorsunuz. Her şeyin üzerinde olan milletimizin iradesi. Bizim için önemli olan bu. Milletimiz bizim samimiyetimizi, hizmet etme aşkımızı çok yakından görüyor, şahidi. İnşallah 24 Haziran'da yine milletin sözünün üzerine söz söylenmeyecek ve milletimizin kararı her şeyin üzerinde olacak." dedi.

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'nin (AKPM), mevcut koşullarda düzenlenecek seçimlerin "Avrupa kriterlerine uygun olmayacağı" gerekçesiyle ertelenmesini talep ettiğini anımsatan Sarıeroğlu, "Bu seslerin yükselmesi bu seçim kararının ne kadar doğru olduğunun da aslında göstergesi. Eğer birileri 'endişe duyuyoruz' diyorsa, bunlar Türkiye'nin lehine konuşmayan kesimlerse Türkiye doğru bir karar almıştır ve inşallah bu karar sonucunda da çıkacak güçlü bir irade ile yoluna devam, yatırımlarına devam edecektir." değerlendirmesini yaptı.

"Önümüzdeki dönemde de birinci gündem maddemiz istihdam olacak." diyen Sarıeroğlu, esnafa, gençlere, kadınlara, engellilere güçlü çalışmalar hazırladıklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından Eroğlu ve Sarıeroğlu, diğer protokol üyeleri ile tesislerin temel atma ve açılışını gerçekleştirdi. Açılışın ardından vatandaşlara ücretsiz fidan dağıtıldı.

Törene Ankara Valisi Ercan Topaca, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, Devlet Su İşleri Genel Müdürü Murat Acu, Meteoroloji Genel Müdürü İsmail Güneş, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Nurettin Taş, Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk ve çok sayıda vatandaş katıldı.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :