Kahramankazan'da Bilim Fuarı

Kahramankazan'da Bilim Fuarı

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı ve TÜBİTAK tarafından desteklenen 21 proje, düzenlenen fuarda sergilendi

ANKARA (AA) - Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı ve TÜBİTAK tarafından desteklenen 21 proje, düzenlenen Bilim Fuarı'nda görücüye çıktı.

Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi spor salonunda fuarın açılışı amacıyla düzenlenen törene, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Faruk Şekerci, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ankara İl Müdürü Vehbi Konarlı, Kaymakam Engin Aksakallı, Belediye Başkanı Lokman Ertürk, öğrenciler ve veliler katıldı.

Açılışın ardından davetliler, beğeniye sunulan eserleri inceledi, projede görev alan öğrencilerden bilgi aldı.

Birbirinden ilginç çalışmaların sergilendiği fuarda, mehter marşı müziği eşliğinde giden ve finalde Türk bayrağı açan robot araç ve antibiyotik kullanımının azaltılmasının amaçlandığı mutfaktaki şifalı bitkiler projesi ilgi gördü.

Sayı tavlası, robotlar, duvar bilgisayarı, bitkisel sabunlar, yangın söndürme gazı, mutfaktaki antibiyotikler, jeopark herbaryumu ve fosil müzesi gibi projelerin yer aldığı fuarı, diğer okullardan öğrenciler de gezme imkanı buldu.

Fuardaki bütün stantları gezerek öğrencilerle yakından ilgilenen Şekerci, öğrencilere cep satranç takımı hediye etti.

Fuarda sergilenen projeler hakkında bilgi veren Okul Müdürü Mehmet Özhan, imkan verildiğinde öğrencilerin neler yapabileceklerini görmek açısından fuarın önemli olduğunu söyledi.

Özhan, "6 aylık bir çalışmanın sonucunda ortaya çıkan 21 farklı projemiz TÜBİTAK tarafından desteklenmeye uygun bulundu ve bu projede yaklaşık 200 öğrencimiz görev aldı. Şimdi hedefimiz Ankara'da 2019 yılında TÜBİTAK tarafından yapılacak olan 4006 Bilim Fuarı'na katılabilmek." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :