Kahraman'ın Pakistan heyetini kabulü

Kahraman'ın Pakistan heyetini kabulü

TBMM Başkanı Kahraman:- "Birbirimizi severiz, tarihi bağlarımız var. Onun için biz Pakistan zindabad, Türkiye zindabad diyoruz"- Pakistan Ulusal Meclisi Savunma Üretimi Daimi Komitesi Başkanı Mansur:- "Referandumda Türk halkı Türkiye'nin kaderini değiştir

TBMM (AA) - TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Türkiye ile Pakistan arasında tarihi bağlar olduğunu belirterek, Urduca'da muhatabını cesaretlendirmeye yönelik kullanılan bir nida olan ve "yaşasın" anlamına gelen "Pakistan zindabad, Türkiye zindabad." dedi.

Kahraman, Meclis Divan Salonu'nda, Pakistan Ulusal Meclisi Savunma Üretimi Daimi Komitesi Başkanı Havaca Süheyl Mansur ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Kabulde konuşan Kahraman, heyeti Türkiye'de görmekten mutluluk duyduğunu söyledi.

Pakistan ile Türkiye arasındaki dostluğun örnek olduğunu ifade eden Kahraman, "Şöyle bir söz vardır; devletlerin menfaatleri milletlerin dostlukları olur. Pakistan ile Türkiye arasında devletlerin de dostluğu var, milletlerin de dostuluğu var. Dolayısıyla ayrı bir duygu içerisindeyiz. Birbirimizi severiz, tarihi bağlarımız var. Onun için biz Pakistan zindabad, Türkiye zindabad diyoruz." diye konuştu.

- "Türkiye bizim en çok sınavdan geçmiş dostlarımızdan birisidir"

Pakistan Ulusal Meclisi Savunma Üretimi Daimi Komitesi Başkanı Mansur ise Türkiye'de bulunmaktan büyük onur duyduklarını dile getirerek, kendisi ve beraberindeki heyetin sıcak bir şekilde karşılanmasına teşekkür etti.

Türkiye ve Pakistan'ın birçok alanda ortak hedefinin bulunduğunu belirten Mansur, "Yapılan son referandumda Türk halkı Türkiye'nin kaderini değiştirecek bir karar vermiştir. Bu karar Türk insanına refah getirecektir. Türkiye'nin kalkınmasına katkıda bulunacak bu kararla Türkiye, bölgede güçlü bir ülke olmaya devam edecektir. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın liderliği altında Türkiye inşallah daha çok yükselecek ve bölgedeki en önemli ekonomik merkez olmaya devam edecektir." dedi.

İki ülke arasındaki güçlü ilişkilere dikkati çeken Mansur, birlikte çalışmaya istekli olduklarını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliği altında Türk halkının darbe girişimine karşı geldiğini ve demokrasiyi gururlandırdığını ifade eden Mansur, şöyle devam etti:

"Bu durum demokrasiye küresel bir tanınırlık getirmiştir, Türk hareketi ve onun demokratik ideolojisine bir yer kazandırmıştır. Pakistan'ın değerli Başbakanı Navaz Şerif, her zaman Türkiye'nin, Pakistan'ın kardeşi olduğuna inanmıştır ve biz her zaman Türkiye'yi istediğimizde yanımızda bulmuşuzdur. Türkiye bizim en çok sınavdan geçmiş arkadaşlarımızdan, dostlarımızdan birisidir."

- "Coğrafi konumumuz ilişkilerimizi kuvvetlendirmemizi gerektirmektedir"

Mansur, Türk hükümetinin Keşmir'de uzun süredir devam eden sorunun çözümüne yönelik çabalarını takdir etiklerini söyledi. İkili ilişkilerin yakınlığını tekrarlayan Mansur, şunları kaydetti:

"Türk insanı Pakistan insanını her zaman sevmiş onlara şefkat duymuştur. Biz bu fırsatı ortak çalışma adına kullanmak ve bölgemize barış gelsin istiyoruz. Coğrafi konumumuz ilişkilerimizi kuvvetlendirmemizi gerektirmektedir. Savunma üretimi alanında Ar-Ge çalışmalarının yapılması gerekmektedir. Biz ilişkilerimizi farklı alanlarla da derinleştirmek istiyoruz. Özellikle Pakistan hava endüstrisi kompleksi kapsamında karşılıklı iş birliği istiyoruz. Ulusal radyo ve televizyon iletişim alanında, Karaçi tersanesi ve mühendislik işlerimizde ve aynı zamanda ağır sanayimizde iş birliği yapmak istiyoruz. Yapacağımız toplantılarda karşılıklı çıkar alanlarımızı paylaşacağız. Savunma üretimi alanında daha güçlü bir ilişki kurmak için çalışmaya devam edelim. Çünkü bunun neticesinde Türkiye ve Pakistan zengileşecektir. Bu zenginlik, refah ve barış yolculuğunda ülkelerimiz daha da yakınlaşacaktır."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :