Kahraman, Mali Meclis Başkanı Siddibe ile görüştü

Kahraman, Mali Meclis Başkanı Siddibe ile görüştü

TBMM (AA) - TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Mali Meclis Başkanı Issaka Siddibe ve beraberindeki heyetle görüştü.Kahraman, TBMM Başkanlık Divanı Toplantı...

TBMM (AA) - TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Mali Meclis Başkanı Issaka Siddibe ve beraberindeki heyetle görüştü.

Kahraman, TBMM Başkanlık Divanı Toplantı Salonu'ndaki görüşme sırasında yaptığı konuşmada, Türkiye ve Mali'nin arasında, derin ve kültürel bağlarla kurulan bir dostluk bulunduğunu belirterek, Siddibe'yi Türkiye'de görmekten mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Siddibe ise Türkiye'de daha önce de birkaç defa bulunduğunu ve her zaman sıcak bir şekilde karşılandığını ve kendisini evinde gibi hissettiğini ifade etti.

Şahsen çok sevdiği Türkiye'de, bir darbe girişiminin yaşanmasının kendilerini derinden üzdüğünü kaydeden Siddibe, "Ama Türk halkının, bu girişime vermiş olduğu yanıt bizi hiç yanıltmadı ve bundan büyük bir gurur duyduk. Kendimizi kalben onlarla birlikte hissettik." dedi.

Mali Meclisinin genel kurul salonunun yenilendiğini aktaran Siddibe, genel kurul salonunun açılışında Kahraman'ı da aralarında görmek istediklerini söyledi.

Mali'nin başkenti Bamako'da, gelecek yıl 12. İSİPAB toplantısının düzenleneceğini hatırlatan Siddibe, bu organizasyonun hazırlık toplantılarına ilişkin birtakım konuları Kahraman'ın bilgisine sunmak istediğini kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :