Kahraman, KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Siber ile görüştü

Kahraman, KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Siber ile görüştü

TBMM (AA) - TBMM Başkanı İsmail Kahraman, KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber ile görüştü.Kahraman ile Siber'in bir süre baş başa görüşmesinin...

TBMM (AA) - TBMM Başkanı İsmail Kahraman, KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber ile görüştü.

Kahraman ile Siber'in bir süre baş başa görüşmesinin ardından heyetler arası görüşmeye geçildi.

Kahraman görüşmede yaptığı konuşmada, Siber ve beraberindeki heyete, "Sizi burada görmekten bahtiyarız. Misafir olarak değil, ev sahibi olarak bulunuyorsunuz. Çünkü biz biriz, beraberiz. Aynı kalbe ve duygulara sahibiz" dedi.

Kahraman, Siber ile Bağdat ziyaretlerine değinerek, şunları söyledi:

"İkimizi de üzen Bağdat'ın durumuydu. Aynı toprağın insanları birbiriyle zıt, birbirlerine karşı. Çok garip bir durumdu. Caddelerde barikatlar, kum torbaları, makineli tüfekler, toplar, toma araçları... Eskiden 'ana gibi yar, Bağdat gibi diyar olmaz' derlerdi. O Bağdat'ı görseniz, üzüldük. Mikserler karıştırmış ve çekmiş gitmişler. Mamur ve müreffeh bir beldeyi, bir devleti perişan etmişler."

Sibel Siber de ziyareti, Kahraman'ın davetlisi olarak yeni seçilen Meclis Divanı üyeleriyle gerçekleştirdiklerini belirtti.

Yüz yüze görüşmenin önemini vurgulayan Siber, "Dünyada birçok iletişim aracı var. Özellikle gelişen teknoloji iletişimi artırdı. Fakat yüz yüze görüşmenin yerini hiçbir iletişim aracı alamaz. Biz özellikle Meclislerimizde kurduğumuz dostluk gruplarıyla fikir alışverişi, karşılıklı işbirliği ve güzel projelere imza atacağımıza inanıyoruz" diye konuştu.

Türkiye Cumhuriyeti'nin 90 yılı aşmış tecrübesinin kendileri için önemli olduğunu ifade eden Siber, şöyle devam etti

"Biz Meclisimizde çağdaş yasalarımızı geçirmek için çalışıyoruz. Meclisin hem yasama hem denetim organı olarak iyi bir performansı var. Daha iyiyi yakalamak her zaman arzumuzdur. Biz dünya parlamentolarına, meclislerine ziyaretler gerçekleştirebilmeliyiz. Biz barışı özümsemiş bir halkız. Şu anda devam eden görüşmelerde de çözümü destekliyoruz. 2004'te de çözüm ve barış irademiz yüksek olmuştur."

Görüşme daha sonra basına kapalı devam etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :