Kahire'de "Kudüs'e Yardım Konferansı"

Kahire'de "Kudüs'e Yardım Konferansı"

Yüksek İslam Heyeti Başkanı ve Mescid-i Aksa Hatibi Sabri:"Mescid-i Aksa'ya kavuşmak, Mescid-i Haram'a kavuşmaktır. Aksa'yı kaybetmek, Mekke-i Mükerreme ve Medine-i Münevvere'yi kaybetmektir"

KAHİRE (AA) - Yüksek İslam Heyeti Başkanı ve Mescid-i Aksa Hatibi Şeyh İkrime Sabri, Mescid-i Aksa'yı kaybetmenin, Mekke ve Medine'yi kaybetmek anlamına geldiğini ifade etti.

Mısır'daki Ezher Kurumu tarafından başkent Kahire'de organize edilen Kudüs'e Yardım Konferansı'nda söz alan Sabri, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs kararına işaret ederek, "ABD'nin kararı gözleri yeniden Kudüs'e çevirdi ve kentin korunması konusunda vicdanları harekete geçirdi." dedi.

"Mescid-i Aksa'ya kavuşmak, Mescid-i Haram'a kavuşmaktır. Aksa'yı kaybetmek, Mekke-i Mükerreme ve Medine-i Münevvere'yi kaybetmektir." diyen İkrime Sabri, işgal altındaki Kudüs kentine dair yasal taleplerin çıtasının yükseltilmesi gerektiğini dile getirdi.

Kudüs'e Yardım Konferansı'na, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Yusuf bin Ahmed, Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt, Ezher Şeyhi Ahmed et-Tayyib ve Mısır Kıpti Kilisesi lideri Papa 2. Tavadros gibi önemli isimlerin yanı sıra 86 uluslararası kuruluşun temsilcileri katılıyor.

Mısır'ın başkenti Kahire'de dün başlayan konferansın bugün sona ermesi planlanıyor.

ABD Başkanı Trump, BM Güvenlik Konseyinin 1980'de İsrail'in Doğu Kudüs'ü ilhak ederek başkent ilan etmesini geçersiz sayan 478 sayılı kararına rağmen, 6 Aralık 2017'de Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıdığını açıklamıştı.

Trump ayrıca, ülkesinin Tel Aviv'deki büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınması konusunda hazırlıklara başlaması için Dışişleri Bakanlığına talimat verdiğini de söylemişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :