Kaftancıoğlu'ndan şok sözler CHP kendi kolluk gücünü mü kuracak?

Kaftancıoğlu'ndan şok sözler CHP kendi kolluk gücünü mü kuracak?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na şehit cenazesinde bir grup tarafından saldırı düzenlenmesi ile ilgili tartışmalar sürerken İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'dan 'CHP kendi kolluk gücünü mü kuruyor?" dedirten açıklamalar geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaorğlu, Ankara Çubuk'ta düzenlenen şehit cenazesi sırasında saldırıya uğramıştı.

Olayın hemen ardından gerek siyasilerden gerek icra makamı olan İçişleri Bakanı ve Adalet Bakanı'ndan  'Bu işin sorumlularını mutlaka bulup, adalete teslim edeceğiz' açıklaması gelmiş, hemen herkes 'sağduyu ve itidal' çağrısında bulunmuştu.

Ancak CHP'nin İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'dan olayın ardından skandal bir açıklama geldi.

KAFTANCIOĞLU'NUN SÖZLERİ NE ANLAMA GELİYOR?

Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırının ardından Şişhane'de CHP örgütü tarafından düzenlenen protesto eyleminde Kaftancıoğlu "Genel başkanımızı devletin kurumları koruyamıyorsa, CHP örgütü onu koruyacak güçtedir.Bundan sonra İstanbul örgütümüz, halkla birlikte İstanbul’da genel başkanımızı koruyacaktır" dedi.

CHP İl Başkanlığı da bu açıklamaya sosyal medya hesabından sahip çıkarak destek verdi.

Kaftancıoğlu'nun daha önce de şehitlerle ilgili olarak "Kim şehit olmak istiyorsa gitsin olsun. Aptalca politikalar yüzünden ölen masum insanlara şehit diyerek ölümü kutsamaktan vazgeçin artık" tarzı paylaşımları ile tepki çekmişti.

Etiketler :