"Kafkasya Üniversiteleri Bilim ve Kültür Şöleni"

"Kafkasya Üniversiteleri Bilim ve Kültür Şöleni"

KAÜ öncülüğünde Kars'ta, "Kafkasya Üniversiteleri Bilim ve Kültür Şöleni" düzenlendi- Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Arslan:- "Amacımız Kafkasya'daki üniversitelerin bir araya gelerek hem bilimsel hem de ikili ilişkileri geliştirmek, bu amaçla ortak protokol

KARS (AA) - Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) öncülüğünde "Kafkasya Üniversiteleri Bilim ve Kültür Şöleni" düzenlendi.

KAÜ, Kafkasya coğrafyasındaki ülkelerin sahip oldukları ortak mirastan yola çıkarak geleceğe ışık tutacak bir vizyon belirlemek, dil, kültür, sanat, tarih, ekonomi, eğitim gibi alanlarda birikimlerin paylaşmak adına 9 ülkenin katılımıyla bilim ve kültür şöleni organize etti.

Dün düzenlenen törenle açılışı yapılan programda, bugün Gürcistan, Nahçıvan, Tebriz ve Kars'ın dans ve müzik grupları kültürel etkinliklerle bir araya gelerek KAÜ kapalı spor salonunda gösteri sundu.

Vatandaş ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği şölende, gruplar kendi yörelerine ait dans ve müzik dinletisini sergiledi.

KAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mükremin Özkan Arslan, yaptığı konuşmada, festivalin 3 gün devam edeceğini söyledi.

Kafkasya'da üniversitelerle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti ifade eden Arslan, şöyle konuştu:

"Amacımız Kafkasya'daki üniversitelerin bir araya gelerek hem bilimsel hem de ikili ilişkileri geliştirmek, bu amaçla ortak protokoller imzalamak. Bu çerçevede Türk Cumhuriyetleri olmak üzere Gürcistan'ın birçok üniversitesi, Rusya, Dağıstan, Azerbaycan, Türkmenistan, Kazakistan, Özbekistan, Nahçıvan ve İran Tebriz Üniversitesinden katılımlar oldu."

Arslan, katılımcılara teşekkür ederek şunları söyledi:

"Bu yıl ilk olarak kutluyoruz, üniversitemiz 25'inci yılını tamamladık. Bu vesileyle bölgedeki Kafkas ismini alan ve Kafkasya'yı temsil eden Kars'ta, 1992 yılında kurulan Kafkas Üniversitemizin kuruluş felsefesiyle irtibatlı olarak amacımız diğer üniversitelerle işbirliğimizi hem bilimsel hem de kültürel anlamda geliştirmektir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :