Kafeterya sahipleri kararlı, yıktırmayacaklar!

Kafeterya sahipleri kararlı, yıktırmayacaklar!

KONYA'nın Selçuklu ilçesinde kafeterya sahipleri ve çalışanları, belediyenin, kaldırım işgali nedeniyle tentelerin kaldırılması yönündeki kararını, yolu trafiğe kapatarak protesto etti. Eylemcilere, belediye tarafından yıkım için 1 hafta daha süre tanındı

Selçuklu ilçesi Ahmet Hilmi Nalçacı Caddesi üzerinde bulunan, çoğunluğu kafeterya yaklaşık 15 işletme sahibi ve çalışanları, belediyenin, kaldırım işgali nedeniyle tentelerin kaldırılması yönündeki kararını protesto etti. İşletmeciler ve çalışanları, iş yerlerine gelen belediye ekiplerine tepki olarak yolu trafiğe ulaşıma kapattı. Bölgede uzun araç kuyrukları oluşurken, olay yerine gelen polis, eylemcilerle görüştü. İş yeri sahipleri, belediye başkanının gelmesini istedi. Emniyet yetkililerinin, belediye başkanıyla konuşacaklarının sözünü vermesi üzerine işletmeciler yolu açtı. Belediye tarafından işletme sahiplerine yıkım için 1 hafta daha süre tanındığı belirtildi.

GEREKSİZ ÇEKİŞMELERLE ESNAF MAĞDUR EDİLİYOR

Taleplerinin yerine getirilmeyeceğini anlayan esnaf Konya Büyükşehir Belediyesi önünde bir araya gelerek basın açıklamasında bulundu. Konya esnafı olarak ülkemizin zorlu süreçlerden geçtiği bu günlerde böyle bir konuyla gündeme geldikleri için rahatsız olduklarını söyleyen Nalçacı esnafı, “ bizlerin tek isteği uygulanabilir, ortak ve nihai bir karar çıkmasıdır. Gereksiz çekişmelerle Konya halkının ve esnafın daha fazla mağdur olmamasıdır. Belediyemizce defalarca, keyfi bir şekilde değiştirilen yönetmeliklerle artık kimsenin oyuncağı olmak istemiyoruz. Bizler Konya ve ülkemiz için her türlü fedakârlığı yapmaya hazırız” ifadelerini kullandı.

Öte yandan esnafın yıkım kararı durduruldu iddiası ve ümitli bekleyişine rağmen Belediye cephesinde değişen bir durum yok. Özellikle Bosna Hersek mahallesinde gerçekleştirilen yıkımlardan sonra karardan geri dönüş olmadığını söyleyen yetkililer komisyondan sonra ön görülen sürede kaldırılmayan tentelerin yıkılacağını belirttiler.