Kadiyani tarikatının Cezayir sorumlusu gözaltına alındı

Kadiyani tarikatının Cezayir sorumlusu gözaltına alındı

Cezayir güvenlik güçleri, aralarında ülkedeki Kadiyani tarikatı sorumlusunun da bulunduğu 12 kişiyi gözaltına aldı

ŞELEF (AA) - Cezayir’de güvenlik güçlerinin, aralarında ülkedeki Kadiyani tarikatı sorumlusunun da bulunduğu 12 kişiyi gözaltına aldığı bildirildi.

Eş-Şelef İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, son aylarda Kadiyani tarikatına yönelik operasyonlar kapsamında söz konusu tarikatın Cezayir sorumlusu ile kendisine bağlı 11 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan kişilerden 5’i tutuklandı, 4'ü göz hapsine alındı, 3'ü serbest bırakıldı.

Zanlılara, “yasal izin olmadan dernek kurmak, dinde kesin bir şekilde bilineni aşağılamak ve amacı ülkenin yüksek çıkarlarını tehlikeye atmak olan yabancı kaynaklı broşürün propagandasını yapmak için yayın ve dağıtım faaliyetlerde bulunmak” suçları yöneltildi.

Öte yandan, Cezayir İnsan Hakları Savunma Birliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, dinleri kötülemenin, uluslararası barışı ve güvenliği en çok tehlikeye atan eylemlerden biri olduğuna işaret edilerek, güvenlik güçlerinin düzenlediği bu tür operasyonların desteklendiği kaydedildi.

Cezayir Diyanet İşleri Bakanlığında eski danışman İdde Fellahi de AA muhabirine, Cezayir’de Kadiyani tarikatının yayılmasının ülkede dini merci eksikliğinden kaynaklandığını belirterek, ülkeye ulaşan akım ve mezheplere karşı koymak için herhangi bir programın bulunmadığını söyledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :