"Kadırga Yayla Şenliği"

"Kadırga Yayla Şenliği"

Gümüşhane'de "Kadırga Yayla Şenliği", İsrail'in Gazze'ye saldırıları nedeniyle iptal edildi

GÜMÜŞHANE (AA) – Gümüşhane sınırları içerisinde yapılması planlanan "Kadırga Yayla Şenliği"nin, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki amacıyla iptal edildiği bildirildi.

Özkürtün Belediye Başkanı Aynur Zorlu Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her yıl temmuz ayının üçüncü Cuma günü yapılan Kadırga Yayla Şenliği'nin, bu yıl İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılar nedeniyle ve saldırıda ölen Filistinlileri anmak amacıyla iptal edildiği söyledi.

Kadırga Yayla Şenliği'nin son yıllarda Temmuz ayının üçüncü haftasının ramazana denk gelmesi nedeniyle Ramazan Bayramı sonrasında düzenlendiğini belirten Kaya, şunları kaydetti:

"Belediye olarak şenlik için tüm hazırlıklarımızı tamamlamıştık. İsrail'in, Gazze'ye düzenlediği saldırlar sonrası çok sayıda din kardeşimizin hayatını kaybetmesi tüm İslam alemini olduğu gibi bizleri de büyük üzüntüye sevk etti. Din kardeşlerimiz bu acıyı yaşarken bizim şenlik düzenlememiz hiç de hoş karşılanmayacağı gerçektir. Bu nedenle şenliğimizi iptal ettik. Binlerce insanımızın buluştuğu Kadırga Yayla Şenliği'nde belediye olarak herhangi bir programımız olmayacaktır."

 

Kaynak:Haber Kaynağı