Kadir Gecesi'nde vatandaşlar camilere akın etti

Kadir Gecesi'nde vatandaşlar camilere akın etti

Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı ve "bin aydan hayırlı" olarak kabul edilen Kadir Gecesi Gaziantep, Kahramanmaraş ve Adıyaman'da dualarla idrak edildi

GAZİANTEP (AA) - Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı ve ''bin aydan hayırlı'' olarak kabul edilen Kadir Gecesi Gaziantep'te dualarla idrak edildi.
Kadir Gecesi'ni camilerde geçirmek isteyen çok sayıda vatandaş, Ulu Cami ve Ömeriye Camisi başta olmak üzere kent merkezindeki camilerde iftardan sonra hazır bulundu.
Teravih namazını eda eden vatandaşlar, okunan Kur'an-ı Kerim, mevlit ve ilahileri dinledi. Terör olaylarında hayatını kaybeden vatandaş için dua edildi.
Kadir Gecesi nedeniyle tarihi Ömeriye Camisi'ndeki Sakal-ı Şerif, vatandaşların ziyaretine açıldı.
Duygulu anların da yaşandığı ziyarette, bazı vatandaşlar cep telefonlarıyla Sakal-ı Şerif’in fotoğrafını çekmeye çalıştı.
- Kahramanmaraş
Kahramanmaraş'ta, Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı ve "bin aydan hayırlı" olarak kabul edilen Kadir Gecesi, kentin tarihi ve selatin camilerinde dualarla idrak edildi.
Türkiye'nin üçüncü büyüğü Abdulhamithan Camisi ve tarihi camilere akın eden vatandaşlar, İslam dünyasının huzuru ve şehitler için dua etti.
Okunan Kur'an-ı Kerim, mevlit ve ilahileri dinleyen vatandaşlar, teravih namazını kıldı.
- Adıyaman
Adıyaman'da Kadir Gecesi'nde vatandaşlar camilere akın etti.Kent merkezindeki tarihi camileri dolduran vatandaşlar, teravih namazı öncesi Kur'an Kerim dinledi, dualar etti.Kap ve Yenipınar camilerinde de mevlid-i şerifler okundu. Son zamanlardaki terör olaylarında hayatını kaybedenler için duaların edildiği gecede, ülkenin terör belasından kurtulması için eller semaya kalktı.Birlik ve beraberliğin anlatıldığı vaazlarda da bazı vatandaşlar gözyaşlarına hakim olamadı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :