"Kadir Gecesi" sohbeti

"Kadir Gecesi" sohbeti

Yazar Prof. Dr. Işık, "Kadir Gecesi" sohbetine katıldı

İSTANBUL (AA) - Yazar Prof. Dr. Emin Işık, Zeytinburnu Belediyesince düzenlenen Ramazan etkinlikleri çerçevesinde "Kadir Gecesi" sohbetine katıldı.

Merkezefendi Ramazan Etkinliği alanında konuşan Emin Işık, Kadir Gecesi'nin bin aydan daha hayırlı bir ay olduğunu kaydetti.

Işık, "Allah'ın ne kadar büyük bir kudret ve yaratıcı güç olduğunu bu gecede tefekkür etmeliyiz. Mevlana cahil halkın nimetin peşinde koştuğunu ariflerin ise o nimeti vereni sevdiklerini söyler. Bize biri bir şey hediye ettiğinde ona teşekkür ederiz. Bu dünyadaki her şey Allah'ın bize bir lütfu ve hediyesidir. Şükrü yalnızca Allah'a yaparız. Var olmak bile başlı başına bir şükür vesilesidir." dedi.

Kur'an'ın Allah'a hamd ederek başladığını belirten Işık, şunları söyledi:

"Kadir Gecesi kıymeti bilinen gece anlamına gelir. Bu gecede insan akşamdan sabaha kadar uyursa o insan için Kadir Gecesi olmaz. Kadir Gecesi ramazan ayının içerisinde bir gecedir. Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlı, yani bu 84 sene kadar yapıyor. Bu gece insanlar için uzunca bir ömürden daha hayırlı oluyor. Bunun büyük bir nimet olduğunu bilmek gerekiyor. Kadir Gecesi'ni son 10 günde aramak gerekiyor."

Kur'an'da Kadir Gecesi'nin son 10 günde aramasıyla ilgili ayet olduğuna dikkati çeken Işık, Allah'ın kutsal olan Kadir Gecesi üzerine yemin ettiğini, fecir vaktinin Kur'an'ın indiği gece olması nedeniyle mübarek bir gece olduğunu anlattı.

İnsanların birbirini sevmemelerinin nedeninin içlerinde Allah sevgisi olmaması nedeniyle olduğunu aktaran Işık, imanın ise Allah'ı sevmekle mümkün olduğunu belirtti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :