"Kadınların güçlü olmadığı bir toplumun refahı mümkün değildir"

"Kadınların güçlü olmadığı bir toplumun refahı mümkün değildir"

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanvekili Benli:- "Nasıl bir kuş tek bir kanatla uçamazsa, kadınların güçlü olmadığı bir toplumun refahı da mümkün değildir. Bir toplumda kadın ne denli güçlü ise o toplum da o denli güçlüdür"

TBMM (AA) - ALPER ATALAY - TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanvekili ve AK Parti İstanbul Milletvekili Fatma Benli, "Nasıl bir kuş tek bir kanatla uçamazsa, kadınların güçlü olmadığı bir toplumun refahı da mümkün değildir. Bir toplumda kadın ne denli güçlü ise o toplum da o denli güçlüdür." dedi.

Benli, AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, kadınların, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

Ülkesine ve geleceğine katma değer katan, Türkiye’nin ekonomi mücadelesine destek olan, ülkenin refahına katkı sağlayan kadınların birçok başarı hikayesine sahip olduğunu dile getiren Benli, daha iyi olmak için konuşmaları gereken sorunlar kadar, her türlü zorluğa rağmen ayakta kalmayı başarabilen kadınların da hatırlanması gerektiğini söyledi.

"Nasıl bir kuş tek bir kanatla uçamazsa, kadınların güçlü olmadığı bir toplumun refahı mümkün değildir." diyen Benli, bir toplumda kadın ne denli güçlü ise o toplumun da o denli güçlü olduğunu vurguladı.

Benli, şöyle devam etti:

"8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde, kadınların çok daha iyi yerlere gelmesi için eksikliklerin ve yapılması gerekenlerin anlatılması kadar, bu toplumu güçlü kılan dünün Halide Edip Adıvar'larının, vatanı için canını hiçe sayan Kara Fatmaların, Nene Hatunların, Halime Çavuşların, cepheye silah getirmek için battaniyesini mermiye sarıp kendisi donarak ölen Şerife Bacıların ruhunu devam ettiren kadınlarımızın da yad edilmesi gerekmektedir.

Zira 15 Temmuzda, vatanı için 23 yaşında şehit olan Kübra Doğanay, özel harekatçı Zeynep Sağır, hainlere karşı koymak için gittiği Şehitler Köprüsünde kaybettiğimiz 51 yaşındaki Sevgi Yeşilyurt aynı mücadeleci ruhun devam ettiğini göstermektedir. Dün Fırat Kalkanı Harekatı'na katılan, bu gün ülkemizin güvenliğini sağlamak, sınırlarımızı korumak için Zeytin Dalı Operasyonu'nda en ön saflarda aktif olarak görev yapan kadınlarımız, aynı ruh ve cesaretle mücadeleye devam etmektedirler."

- "Kadının maruz kaldığı her zulüm insanlık onuruna vurulmuş darbedir"

Kadınların azmi ve çalışkanlığının her alanda kendisini gösterdiğine işaret eden Benli, "Cephede vatanı için canını feda etmekten çekinmeyen kadınlarımız, ülke ekonomisine katkı sağlayarak da ekonomik savaşları da başarıyla göğüslemektedirler." diye konuştu.

Benli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da ifade ettiği üzere, kadınların gasbedilen her hakkının, aslında tüm insanlığa yöneltilmiş bir tehdit, dünyanın neresinde olursa olsun bir kadının maruz kaldığı her zulümün de tüm insanlığın onuruna vurulmuş bir darbe olduğunu söyledi.

Fatma Benli, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu olarak dünyanın farklı ülkelerinden Türkiye'ye gelen "Vicdan Konvoyu'ndaki" kadınlarla buluştuklarını anımsatarak, "(Vicdan Konvoyu) Suriye’de insan haklarına aykırılığın da ötesinde, Suriye’de bir katliam, bir insanlık suçu var diyerek, oradaki kadınların yaşadıklarına ses olmak için yola çıktı." dedi.

Suriye’de yaşananlara sessiz kalmanın mümkün olmadığından dünyanın farklı bölgelerindeki kadınların birleşerek “Vicdan Konvoyu'nu" oluşturduğunu ifade eden Benli, "Esed rejiminin asılsız suçlamalarla cezaevine mahkum ettiği kadınlar, savaşın belirsizliğinde, özgürlükleri ellerinden alınmış bir halde yaşama tutunmaya çalışırken onlara destek olmak, ümit ışığı demek. Aynen Türkiye’nin 3,5 milyon Suriyeliye yaşayabilecekleri akıl almaz hak ihlallerinden korumak için kucak açtığında yaptığı gibi." değerlendirmesini yaptı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :