Kadınlardan Suriye’ye yardım eli

Kadınlardan Suriye’ye yardım eli

İnsan ve Medeniyet Hareketi bünyesinde bulaşan kadınlar, Suriye savaşında mağdur olan kadınlar ve çocuklar için topladıkları yardım malzemelerini Kilis ve Hatay’da dağıtmak üzere yola çıktılar.

İnsan ve Medeniyet Hareketi (İMH) bünyesinde Türkiye genelinde faaliyet gösteren kadınlar, Kilis ve Hatay'a gelmek zorunda kalan Suriyeli hemcinslerine yardım götürmek için 10 farklı ilden yola çıktı. Konya’daki yardım çalışmalarını tamamlayan İMH bünyesindeki kadınlar Mevlana Kültür Merkezi önünde basın açıklaması yaptılar.  'Tut Elinden Mazlumun" sloganıyla yola çıkan, tüm Türkiye genelinde faaliyet gösteren insan ve Medeniyet Hareketi çatısı âtında buluşan kadınlar ve İnsan Vakfı'nın birlikte bir ay önce Suriyeli misafir hemcinsleri için başlattığı yardım kampanyası sona erdi. Yardım kampanyası çerçevesinde toplanan yardımları ulaştırmak için İstanbul, Gebze, Sakarya, İzmir, Samsun, Konya, Adana, Van, Kahramanmaraş ve Kayseri'de ikamet eden İnsan ve Medeniyet Hareketi mensubu kadınlar, aynı otobüste bir araya geldi ve 23 Mart Perşembe günü Kilis'e doğru yola çıktı.

Kilis ve Hatay'da yaşayan Suriyeli kadınların ve çocukların acil ihtiyaçlarını karşılamayı hedefleyen kampanya ile 25 Mart Cumartesi günü Kilis'te 150 bebeğe mama ve 3 aylık bez, 120 anneye del yıllık ihtiyaçlarını karşılayacak hijyen paketi ile giyim paketi verilecek. Annelere ayrıca içinde kahvaltılık ve kuru gıda bulunan l aylık gıda paketleri de ulaştırılacak.

Kadınlar için özel hazırlanan hijyen paketlerinin içinde kendilerine yıl boyunca yeterli olacak hijyenik malzemeler bulunuyor. Suriyeli kadınların talepleri doğrultusunda oluşturulan giyim paketi de bulunuyor.

BENİ EN İYİ SEN ANLARSIN

Yapılan basın açıklamasında konuşan, İnsan ve Medeniyet Hareketi Konya Kadınlar Komisyonu Başkan Yardımcısı Sümeyye Yüksel Aslantay, İnsan ve Medeniyet Hareketi Kadınları olarak ‘Tut Elinden Mazlumun Kampanyası’ ile ‘Beni En İyi Sen Anlarsın’ sloganı ile sınırdaki Suriyeli kardeşlerimize yardım için yola çıktıklarını söyledi. İnsan ve Medeniyet Hareketi Yönetim Kurulu Üyesi aynı zamanda Anadolu Koordinatörlüğü Başkan Yardımcısı Zulal Bakkaş, yaptığı konuşmada, “4 Şubatta ‘Beni en iyi sen anlarsın’ sloganıyla bir çalışma başlattık. Suriyeli kadınların ve çocukların yanında olmak istedik. Suriye savaşının en çok mağduru kadınlar ve çocuklardır. Bu konuda yardım sürekli yapılan bişey olmasının yanında bizde kendi katkılarımızı göndermek istedik. Sadece savaş mağduru kadınlara ve çocuklara yardım için bir kampanya başlattık. Türkiye genelinde İnsan ve Medeniyet Hareketine mensup kadınlarla birlikte bu çalışmayı başlattık. 4 Şubat’ta başlayan çalışmamız, 20 Mart’ta sonuçlandı. Buğün Konya’daki çalışmalarımızı tamamladık. Buradan da Adana’ya çalışmalar sürdürerek, yardımların ulaşması için Kilis’e geçeceğiz. Kilis’te Suriyeli kadınlara  2 bin 500 adet bir yıllık hijyen paketi dağıtacağız. Aynı şekilde 150 aileye çocuk maması, bebek maması ve çocuk ve gıda bezi götüreceğiz. Daha sonra Kilis’te yardımları dağıttıktan sonra Hatay’a geçeceğiz. Hatay’da yetimhaneleri ziyaret ederek 125 yetim çocuklarla ilgileneceğiz. Biz biraz bu işin işinde olmak için Kilis ve Hatay’a gidiyoruz. Savaş mağduru insanların neler hissettiğini yaşayarak görmek istiyoruz. Bizim amacımız karınca misali tarafımızı belli etmektir. Bu bağlamda toplanan paralarla Kilis’ten malzemeleri alarak orana savaş mağdurlarına ulaştıracağız” dedi.  Servet R. Çolak – Memleket