Kadınlarda idrar kaçırmaya lazerle 3 dakikada tedavi

Kadınlarda idrar kaçırmaya lazerle 3 dakikada tedavi

Özellikle kadınlarda sık görüldüğü bilimsel çalışmalarla ortaya konulan idrar kaçırma, son teknoloji "robotik kollar" sayesinde lazerle 3 dakikada tedavi ediliyor - Uluslararası Estetik Genital Cerrahi ve Cinsel Tedaviler Derneği Başkanı Dr. Eserdağ: - "B

ANKARA (AA) - YEŞİM SERT KARAASLAN - Bilimsel çalışmalarla özellikle kadınlarda sık görüldüğü ortaya konulan idrar kaçırma, son teknoloji "robotik kollar" sayesinde lazerle 3 dakikada tedavi ediliyor.

Uluslararası Estetik Genital Cerrahi ve Cinsel Tedaviler Derneği (ISAGSS) Başkanı Jinekolog Operatör Dr. Süleyman Eserdağ, kadınlarda idrar kaçırma problemiye ilgili yaptıkları yeni tedaviler hakkında AA muhabirine bilgi verdi.

İdrar kaçırma probleminin kadınlarda oldukça sık görülen ve sosyal yaşam kalitesini bozan önemli nedenlerden biri olduğunu belirten Eserdağ, hastalığın görülme sıklığının yaşla arttığını, 60 yaşındaki kadınların yaklaşık yarısının bu problemle karşı karşıya kaldıklarını söyledi.

Eserdağ, idrar kaçırma probleminin özellikle normal doğumdan sonra sık izlendiğini, zor ve travmatik doğumlarda ise daha sık görüldüğüne dikkati çekerek, yaşa bağlı gelişen idrar kanalı ve mesane boynu çevresindeki bağ dokusunun zayıflamasının en önemli etkenlerden biri olduğunu kaydetti.

Özellikle menopoz döneminde östrojen hormonunun düşmesiyle şikayetlerin daha da belirginleşebildiğini ifade eden Eserdağ, sigara kullanımı, alkolizm, dengesiz beslenme ve düzensiz yaşam şeklinin de kolajen bağ dokusunu olumsuz yönde etkileyerek probleme zemin hazırlayabildiğini dile getirdi.

- "Anesteziye de gerek yok"

İleri düzeydeki hastalarda öncelikle cerrahi operasyonları önerdiklerini ancak hafif düzeydeki mesane sarkmaları veya sarkma olmamasına rağmen karın içi basınç artışıyla idrar kaçırma sorunu yaşayanlarda lazer yönteminin uygulanabildiğini anlatan Eserdağ, işlem hakkında şu bilgileri verdi:

"İşlem, klinik ortamda güvenle uygulanabiliyor. İşlem, yeni geliştirilen robotik kollar sayesinde 3 dakika gibi kısa bir sürede tamamlanabiliyor. Bir kesi yapılmadığı için ameliyatsız, kesisiz, dikişsiz yeni bir teknik. Tamamen ağrısız olduğu için herhangi bir anesteziye de gerek kalmıyor. İşlemden hemen sonra gündelik hayata da devam edilebiliyor.

Uygulamanın daha etkin olabilmesi için birer ay ara ile 2 veya 3 kez yapılmasını öneriyoruz. Hissedilebilir etkinlik ise uygulamadan 3 hafta sonra başlıyor. Uygulama, duruma göre belli periyotlarda tekrarlanabilir."

Lazerle tedavinin, karın içi basınç artışı ile idrar tutamayan ve jinekolojik muayenelerinde genital organ sarkma problemi olmayan veya hafif düzeyde sarkması problemi yaşayan hastalar için iyi bir alternatif yöntem olduğunu kaydeden Eserdağ, yöntemin menopozdaki cilt incelmesine bağlı gelişen kaşıntı, ağrı, acı ve yanma gibi şikayetlerde de uygulanabildiğini, ileri yaş grubu, şeker, tansiyon hastalığı ve kronik hastalıklar nedeniyle cerrahi operasyon düşünülmeyen hastalar için de uygun olduğunu vurguladı.

Yöntemin şimdiye kadar bildirilmiş herhangi bir önemli komplikasyonunun olmadığını vurgulayan Dr. Süleyman Eserdağ, rahim ağzı ve vajen kanserleri açısından riskli gruptaki hastalar ve gebelere ise yöntemin önerilmediğini sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :