Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

Bahçelievler Kadın Meclisi üyesi bir grup, kadına yönelik artan şiddeti protesto etti

İSTANBUL (AA) - Bahçelievler Kadın Meclisi üyesi bir grup, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında kadına yönelik artan şiddeti protesto etti.

Ellerinde "Şiddete Hayır", "Öldüren sevgi istemiyoruz", "Kadına şiddet en ağır suçtur" ve "Sessiz kalma suça ortak olma" yazılı dövizler taşıyan kadınlar, Bahçelievler Kaymakamlığı önünde toplandı. 

Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, kadına şiddetin sonlanması adına duyarlılık oluşması gerektiğini vurgulayarak, "Kimse, kimseye fiziken üstün durumda olduğu için şiddet uygulamamalı. Toplumumuzun kadına yönelik sevgi, saygı eğilimi ve hassasiyeti ümit ediyorum ki zamanla daha üst seviyelere çıkacak" dedi.

Televizyon programı sunucusu Zahide Yetiş de grup adına yaptığı açıklamada, şiddetin her türlüsünün yanlış bir tutum olduğunu belirterek, "Aklı olanın güç kuvvetle işi olmaması lazım. Fiziksel güç ancak aklın yetmediği yerde başvurulacak bir şeydir. O yüzden sadece erkeklere değil bütün insanlara seslenmek lazım" dedi.

Şiddet olaylarının her geçen gün daha da büyüdüğünü dile getiren Yetiş, aile içi tatsız olaylarda varılan son noktanın erkeklerin eşlerine karşı şiddet uygulaması olmaması gerektiğinin altını çizdi.

Yetiş, erkeklere "Gerekirse kapınızı kapatın ya da evden gidin. Gerekirse bir kaç gün gelmeyin. Kadınlar dövülmek için değil, sevilmek içindir" diye seslendi. 

Açıklamanın ardından kadınlar, çevredeki vatandaşlara kırmızı karanfil dağıttı ve gökyüzüne beyaz balonlar bıraktı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı