Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Gönen: "Dünyada yapılan çalışmalar ve istatistikler, en çok şiddete maruz kalanların kadınlar olduğunu göstermektedir"

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, dünyada yapılan çalışmaların ve istatistiklerin sonucunda, en çok şiddete maruz kalanların kadınlar olduğunu bildirdi.

Prof. Dr. Gönen, yaptığı yazılı açıklamada, 25 Kasım-10 Aralık tarihleri arasında, "Kadına ve Kız Çocuklarına Yönelik Şiddet Son Bulsun" kampanyasının düzenlendiğini kaydetti.

Bileşmiş Milletler'in kadınlara ve kız çocuklarına yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma günü olarak belirlediğini ifade eden Prof. Dr. Gönen, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Etkinlik 10 Aralık İnsan Hakları gününde sona erecek. 16 günlük aktivizm kampanyasına, turuncu renk kullanma çağrısında bulunarak tüm dünyayı davet etmektedir. Şehrimizin turuncu etkinlik kampanya çalışmalarının sekretaryasını yürüten ve hazırlık çalışmalarına ev sahipliğini yapan Eskişehir Osmangazi Üniversitemiz, bu çerçevede çeşitli etkinlikleriyle kampanyaya katkıda bulunacak ve düzenlenen etkinliklere destek verecektir."

Prof. Dr. Gönen, dünyadaki tüm insanların eşit hakka sahip olduğunu belirterek, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Dünyada yapılan çalışmalar ve istatistikler, en çok şiddete maruz kalanların kadınlar olduğunu göstermektedir. Bu nedenle dünyadaki bütün ülkelerde kadına yönelik şiddet, mücadele edilmesi gereken bir olgu olarak ele alınmalıdır. Kültür ya da gelenekler temel insan haklarını ihlal etmenin haklı olduğunu göstermez. Yani  şiddet kültürün bir parçası olarak kabul edilemez. Dolayısıyla kadına yönelik şiddetin kaynağını toplumun kadına bakış açısında, kadına ilişkin algılamalarında aramak gerekir. İşte bu noktada şiddetin her türü ile ilgili olarak, toplumda farkındalık yaratmak ve düşünsel bir dönüşüm gerçekleştirmek amacıyla yapılan her türlü çalışmayı çok önemsediğimi ifade etmek istiyorum."                                      

AA

Kaynak:Haber Kaynağı