Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

SİVAS (AA) - Cumhuriyet Kadınları Derneği Sivas Şube Başkanı Nurten Yanalak, kadına karşı haksızlık ve şiddetin son bulması için eğitim ve bilinçlendirme...

SİVAS (AA) - Cumhuriyet Kadınları Derneği Sivas Şube Başkanı Nurten Yanalak, kadına karşı haksızlık ve şiddetin son bulması için eğitim ve bilinçlendirme çalışmaları yapılması gerektiğini söyledi.

Yanalak, dernek binasında "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma Günü" dolayısıyla yaptığı açıklamada, bu günün kadınların haykırarak seslerini duyurma günü olduğunu ifade etti.

Kadına yönelik şiddetin, sadece Türkiye'de olmadığını tüm dünyada da yaygın olarak rastlanan bir durum olduğunu vurgulayan Yanalak, "Şu anda dünyanın herhangi biryerinde bir kadın bıçaklanıyor, kurşunlanıyor, bir kız çocuğuna tecavüz ediliyor, onlarca hapishanede kadınlara işkence yapılıyor. Uygulanan şiddet yalnızca bedenlere zarar vermekle kalmıyor, kadınların özgüvenini, direnme gücünü ve hak arama arzusunu zayıflatıyor, yok ediyor" ifadesini kullandı.

Yanalak, "Kadına karşı haksızlık ve şiddetin son bulması adına, eğitim ve bilinçlendirme çalışmaları yapılmalı ve kampanyalar düzenlenmelidir" dedi.

Her kadının sosyal güvencesi olması gerektiğini savunan Yanalak, kadın cinayetlerine iyi hal indiriminin yapılmaması ve caydırıcı cezaların verilmesi gerektiğini sözlerine ekledi. 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı