"Kadına Yönelik Şiddete Karşı Kelebek Etkisi Projesi"

"Kadına Yönelik Şiddete Karşı Kelebek Etkisi Projesi"

Bağcılar Belediyesi ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ortaklığında düzenlenen proje tanıtıldı

İSTANBUL (AA) - Bağcılar Belediyesi ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ortaklığında düzenlenen "Kadına Yönelik Şiddete Karşı Kelebek Etkisi Projesi"nin tanıtımı yapıldı.

Bağcılar Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, toplumda kadına yönelik şiddetin önlenmesi, her yaştan bireyin bilinçlendirilmesi ve kadına yönelik şiddet konusunda toplum duyarlılığının oluşturulması amacıyla düzenlenen program, Halk Sarayı'nda gerçekleştirildi.

Programda konuşan AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı İffet Polat, Ortaçağ Avrupası'ndaki kadına bakışa atıf yaparak, o dönemde kadınların ruhunun olup olmadığının tartışıldığını belirtti. 

Polat, İslamiyet'e göre ise kadının yaratılan, seçkin ve değerli varlık olduğunu kaydederek, “İnsanın değerli olabilmesi için herkesin birbirinden emin olması gerekiyor. Dinimiz, 'Sizin en hayırlınız, insanlara en iyi davranandır' diyor. Cinsiyet ayırımı yerine roller üzerinden konuşulmalıdır. Vicdan ve inanç gereğinde toplum adil ve merhametli olmalıdır" diye konuştu.

Şiddeti kullanan kim olursa olsun hayatının bir kısmında muhakkak şiddete uğradığını ifade eden Polat, projenin, kadına karşı şiddetin azaltılmasında önemli olduğunu söyledi.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise Peygamberin, "Eşleriniz size Allah'ın emanetidir" sözünü hatırlatarak, kadınlara nitelikli ortamlar hazırlamak için Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi inşa ettiklerini aktardı.

Annelere her zaman öncelik verdiklerini belirten Çağırıcı, şöyle konuştu:

"Kadınların ekonomik hayata katılmaları ve yalnız kaldıkları durumlarda zorluklarla mücadele edebilecek vasıflara sahip olmaları için yardımcı oluyoruz. Onlara, aile içi problemler ya da bireysel sorunlarına karşı merkezimizde psikolojik danışmanlık hizmeti de veriyoruz. Projeye verilen 'Kelebek Etkisi' ismi farkındalık sağlayarak, Bağcılar ilçesi özelinde, kısa vadede yaşanabilecek şiddet olgusunu azaltmak ve uzun vadede de şiddet unsurunu tümüyle ortadan kaldırmak amacıyla tasarlanmıştır. Proje kapsamında yapılacak yoğun faaliyetlerde, ilçe kaymakamlığı, sivil toplum kuruluşları, ilçe milli eğitim müdürlüğü, ilçe müftülüğü gibi kurumlar da yer alıyor."

Kaynak:Haber Kaynağı