"Kadına yönelik şiddet" konulu film gösterimi

"Kadına yönelik şiddet" konulu film gösterimi

SİVAS (AA) - Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Öğrenci Kulübü (CÜHEK) tarafından "Kadına yönelik şiddet" konulu film gösterimi...

SİVAS (AA) - Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Öğrenci Kulübü (CÜHEK) tarafından "Kadına yönelik şiddet" konulu film gösterimi düzenlendi.

CÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice Tel Aydın, Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Havva Tel, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Emine Dinçer, CÜHEK Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Semra Kocataş ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Hemşirelik Kulübü Başkanı Muhammed Raşid Çaylak, film gösterimi öncesi yaptığı konuşmada, "Kadın ve erkek toplumsal hayatı biçimlendiren temel unsurlardır. Zaman içinde toplumsal yapıdaki değişim ve gelişmeler sonucunda kadın ve erkek ilişkilerinde de değişimler yaşanmıştır.

Kadınların şiddete karşı tutumları içinde bulundukları durumun farkına varmaları ve bu durumun değişmesi için mücadele etmeleriyle yeni fikir akımları çeşitli teoriler ve toplumsal hareketler ortaya çıkmıştır. Bunlardan birisi de 25 Kasım Kadına Şiddetle Mücadele Günü'dür." ifadelerini kullandı.

Koçataş ise "Günümüzde halen kadınlar ve kız çocukları siyasal, ekonomik, sosyal, psikolojik, sözel, cinsel ve fiziksel şiddetin çeşitli biçimlerine maruz kalmaktadır. Bu nedenle kadına yönelik şiddet küresel bir sağlık sorunudur." değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmaların ardından "kadına yönelik şiddet" konulu kısa film gösterimi izlendi.


"Kadına yönelik şiddet" konulu film gösterimi

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :