Kadına şiddete  "pedallı"  protesto

Kadına şiddete "pedallı" protesto

SAMSUN (AA) - Samsun'da Ekolojik Yaşam Bisiklet Topluluğu Pembe Pedallar Kadın Ekibi, kadınlara yapılan şiddeti pedal çevirerek protesto etti. Atakum Halk...

SAMSUN (AA) - Samsun'da Ekolojik Yaşam Bisiklet Topluluğu Pembe Pedallar Kadın Ekibi, kadınlara yapılan şiddeti pedal çevirerek protesto etti.

Atakum Halk İskelesi'nde toplanan grup üyeleri adına açıklama yapan Müjgan Öztürk, şiddet haberlerinin her geçen gün artığını, istismar, taciz ve tecavüzün gündemden düşmediğini söyledi.

Toplumda ikinci vatandaş muamelesi gören, eğitimine izin verilmeyen kadınların sorunları için mücadele edilmesi gerektiğini belirten Öztürk, "Dünyada yaşanan insan hakları ihlallerinin en önemlisi kadına yönelik olandır. Sadece cinsiyetinden dolayı ikinci sınıf vatandaş muamelesi gören, aile içi şiddete maruz kalan, eğitimine izin verilmeyen, yasal haklarını bilmeyen ve ezilen kadınların sorunlarının çözümü için el ele vermek zorundayız" diye konuştu.

Kadına şiddet uygulayanların cezalarının artırılması gerektiğini dile getiren Öztürk, "Tüm dünyada şiddete ve ayrımcı uygulamalara karşı özgürleşme ve eşit haklara sahip olma mücadelesinin kutlandığı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde kadın artık toplumdaki olması gereken yerde olmalı" ifadesini kullandı.

Bisikletleriyle şehir turu atan gruptakiler, daha sonra Atakum Belediyesi Özgecan Kadın Koordinasyon ve Sosyal Hizmetler Merkezini ziyaret etti.

Kadına şiddete "pedallı" protesto

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :