Kadın milli güreşçiler, Türkiye'yi gururlandırmak istiyor

Kadın milli güreşçiler, Türkiye'yi gururlandırmak istiyor

- Milli güreşçi Evin Demirhan:"Güreş, çok zor bir spor. Bizlerden beklenti de fazla. İşimi seviyorum ve ülkemi gururlandırmak istiyorum"- Ay-yıldızlı sporcu Fikriye Gök:"Güreşe beden eğitimi öğretmenim vesilesiyle başladım ve ailem de destek oldu. Ülkemi


İSTANBUL (AA) - ELİF NUR ÇOLAK- A Milli Kadın Güreş Takımı'nın sporcuları Evin Demirhan, Fikriye Gök, Derya Bayhan ve Gamze Nur Adakan, kariyerlerinde büyük başarılar elde ederek Türkiye'yi gururlandırmak istediklerini söyledi.

Evin Demirhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 8 yıldır milli formayı giydiğini hatırlatarak, "Güreş, çok zor bir spor. 'Artık bu sene son.' dediğim anlar oldu. Küçükken uzun süre ailemden ayrı kaldım ve çok zor zamanlar geçirdim. Başarı elde ettikçe, bu acıları unutup mutluluğunu yaşamaya başladık. Bizlerden beklenti de fazla. Disiplinli ve sistemli çalışıyoruz. İşimi seviyorum ve ülkemi gururlandırmak istiyorum." dedi.

Güreşe başladığı ilk yıllarda olumsuz tepkilerle karşılaştığını belirten milli sporcu, "Sonrasında ise başarılarımla insanları etkiledim. Şu anda hem ailemden hem de yakın çevremden çok büyük destek görüyorum. Beni güreşe yönlendiren olmadı ancak ben, küçük kardeşimi güreşle tanıştırdım. Kardeşim yıldızlarda Avrupa üçüncüsü oldu. Kardeşime örnek olduğum için mutluyum." diye konuştu.

Evin Demirhan, olimpiyat tecrübesi yaşamak istediğini anlatarak, "2016 Rio Olimpiyat Oyunları için 48 kiloda seçmelere katıldım ancak başarılı olamadım. Olimpiyatlara arkadaşlarım gitti ve ülkemizi çok güzel temsil etti. Onların gidişi de bizi gerçekten çok heveslendirdi. Olimpiyat tecrübesi yaşayan büyüklerimiz bizi hırslandırıyor ve yönlendiriyor." ifadelerini kullandı.


- Fikriye Gök: "Ülkemi en iyi şekilde temsil etmeyi hedefliyorum"


Milli sporcu Fikriye Gök de güreşte Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmeyi hedeflediğini dile getirdi.

Güreşte ağır çalışma koşullarının olduğunu aktaran Fikriye Gök, "Güreşe beden eğitimi öğretmenim vesilesiyle başladım ve ailem de destek oldu. Ülkemi en iyi şekilde temsil etmeyi hedefliyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Sporcular için olimpiyatların önemine değinen milli güreşçi, "2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na ilk kez bu kadar çok kişiyle katıldık. Bu da bizi hırslandırdı." şeklinde görüş belirtti.

Ay-yıldızlı sporculardan Derya Bayhan ise küçük yaşlarda atletizmle uğraştığını kaydederek, "Koşuyu çok sevmediğim için atletizmi bıraktım. Daha sonra güreşe başladım. Dışarıdan bir kadının bu sporla uğraşması farklı gözükebilir ama bize gayet normal geliyor. Başarılarımla ülkemi gururlandırmak istiyorum." açıklamasını yaptı.

Genç milli sporcu Gamze Nur Adakan da güreş yapmadığı zaman kendini kötü hissettiğini anlatarak, "Küçüklüğümden beri güreş yapıyorum. Rio'ya giden ablalarımızla antrenman yapıp kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Ülkemi olimpiyatlarda temsil etmek ve Türk bayrağını göndere çektirmek istiyorum." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :