Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı  Doktorlardan Projeye Tam destek

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doktorlardan Projeye Tam destek

‘İlk Adım Ebe-Gebe Okulu Projesi’ ile ilgili olarak Dr. Ali Kemal Belviranlı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde bilgilendirme toplantısı düzenlendi

Konya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen ve Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı koordinatörlüğünde sürdürülen ‘İlk Adım Ebe-Gebe Okulu Projesi’ ile ilgili olarak Dr. Ali Kemal Belviranlı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Proje kapsamında gebelerin hangi eğitimleri aldıklarının anlatıldığı toplantı da Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı doktorların proje ile ilgili akıllarına takılan sorulara cevap arandı. Hastanede görev yapan doktorlar ile projede görev alan ebelerin de hazır bulunduğu toplantıya, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uz. Dr. Kerim Yeşildağ, Başkan Yardımcıları Uz. Dr. Engin Dinç ile Dr. Abdullah Özüdoğru, Hastane Başhekimi Uz. Dr. Erkan Ataş ve hastane idarecileri katıldı.

foto-1-094.jpg

‘İlk Adım Ebe-Gebe Okulu Projesi’ eğitmenlerinden Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Ümmügülsüm Esenkaya’nın sunumu ile başlayan toplantı da yaklaşık 1,5 yıl önce başlayan proje kapsamında neler yapıldığına değinildi. Daha güzel bir geleceğe imza atmak için projenin önemli olduğuna vurgu yapan Dr. Esenkaya, düzenlenen eğitimlerin tüm aşamalarına gebelerin aktif olarak katıldıklarının altını çizdi. Eğitime bir defa katılan bir gebenin diğer eğitim gününü sabırsızlıkla beklediğini söyleyen Esenkaya, “Özellikle doğum kaygısı yaşayan anne adaylarımız eğitimler sayesinde bu korkularından kurtuluyorlar. Bunun yanı sıra eğitimler sonucunda değişim gösteren ve bilinçlenen gebelerimizin durumu ailelerine de çok olumlu yansıyor” dedi.

foto-2-092.jpg

Dr. Esenkaya’nın ardından kürsüye gelen İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Koç, sağlık alanında çıtanın çok yükseldiğini bu proje ile birlikte çıtanın daha da yukarılara çıkacağını söyledi. Projenin son derece başarılı bir şekilde devam ettiğini ve olumlu geri dönüşler alınmaya başlandığını da belirten Prof. Dr. Koç, “Ülke olarak en iyileri hak ediyoruz. İmkânlarımız ve eğitim gücümüz bu projeyi çok daha iyi noktalara taşıyabilecek kapasitede. Amacımız bu projenin önemini tüm sağlık çalışanlarımıza ve vatandaşlarımıza anlatarak katılım oranlarını artırabilmek. Hiçbir doktorumuzun tereddüt etmesine gerek yok. Proje kapsamında eğitim alan doğum destekçilerimizin sınırları belli. Hedefleri ve sınırları belli olan bu projeye tüm kadın hastalıkları ve doğum uzmanı doktorlarımızın destek vermesini istiyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

foto-3-074.jpg

Toplantının son bölümünde programa katılan doktorlar da projeden duydukları memnuniyeti dile getirerek öneri ve beklentilerini proje yöneticileri ile paylaştılar.