Kadın Girişimci Yönetici Okulu'nun yeni durağı Manisa

Kadın Girişimci Yönetici Okulu'nun yeni durağı Manisa

İSTANBUL (AA) - Garanti Bankası ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) iş birliğiyle başlayan "Kadın Girişimci Yönetici Okulu" eğitimlerinin...

İSTANBUL (AA) - Garanti Bankası ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) iş birliğiyle başlayan "Kadın Girişimci Yönetici Okulu" eğitimlerinin 19. durağı Manisa olacak.

Garanti Bankası açıklamasına göre, banka ve BÜYEM iş birliğiyle 2012 yılında başlayan Kadın Girişimci Yönetici Okulu projesi kapsamında verilen eğitimlerin 19.'su Manisa'da düzenlenecek

7 Aralık'ta başlayacak ücretsiz eğitimlerle; kadın girişimcilerin, işletmelerinin sürdürülebilirliği için ihtiyaç duyduğu bilgi birikimini ve vizyonu genişletmek amaçlanıyor. Boğaziçili akademisyenlerin; işletme, müşteri ilişkileri, yönetim becerileri, finans ve insan kaynakları konularında yaklaşık 1 ay süresince eğitim vereceği projenin Manisa etabı, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’nın desteğiyle düzenleniyor.

Eğitime katılmak isteyen adayların, başvurularının geçerli olabilmesi için online başvurularının ardından 5-6 Aralık 2016 tarihlerinde kesin kayıt yaptırmaları gerekiyor.

Konuya ilişkin görüşlerine yer verilen Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, Garanti'nin, Türkiye gibi gelişen ekonomiler için kadın iş gücünün ne kadar önemli olduğunun farkındalığıyla 2006 yılında harekete geçerek, kadın girişimciliğini farklı bir segmentte değerlendiren ilk banka olduğunu ifade etti.

Karadere, bu yıl, kadın girişimcileri odağına aldıkları ve onları daha da güçlendirmek üzere çıktıkları bu zorlu yolda, 10. yıllarını kutlamanın gururunu yaşadıklarını belirtti.

Girişimci kadınları güçlendirmek amacıyla başladıkları çalışmaları; finansmana erişim, cesaret, eğitim ve yeni pazarlara açılma olmak üzere 4 temel alanda yoğunlaştırdıklarını aktaran Karadere, şunları kaydetti:

"Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi ile 2012'de başlattığımız Kadın Girişimci Yönetici Okulu projesiyle, il il gezerek girişimci kadınlara sürdürülebilir şirket yönetimi üzerine ücretsiz eğitim veriyoruz. Kadın girişimcilerin mesleki donanımını ve iş hayatındaki varlığını güçlendirmeyi, kalıcı ve sürdürülebilir kılmayı en önemli önceliğimiz olarak görüyoruz. Mersin, Alanya ve Bodrum’un ardından gerçekleşecek Manisa eğitimleriyle 2016 programını sonlandıracağımız projeyle, bugüne kadar 17 ilde eğitimi başarıyla tamamlayan bin 500'e yakın kadın girişimciye, BÜYEM tarafından sertifika verildi. 7 – 28 Aralık 2016 tarihleri arasında, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Seminer Salonu'nda gerçekleştireceğimiz eğitimlere tüm kadın girişimcileri bekliyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :