Kadın Boks Milli Takımı Ankara'da kampa girdi

Kadın Boks Milli Takımı Ankara'da kampa girdi

ANKARA (AA) - Kadın Boks Milli Takımı, uluslararası turnuva, olimpiyat elemeleri ve dünya şampiyonası hazırlıklarını Ankara'da yapacak.Kadın Boks Milli...

ANKARA (AA) - Kadın Boks Milli Takımı, uluslararası turnuva, olimpiyat elemeleri ve dünya şampiyonası hazırlıklarını Ankara'da yapacak.

Kadın Boks Milli Takımı Başantrenörü Esat Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 16 kişilik sporcu kafilesiyle Eryaman Kamp Eğitim Merkezi'nde çalışmaya başladıklarını söyledi.

Sporcuların bir kısmıyla 20-26 Şubat tarihlerinde Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da düzenlenecek Uluslararası Strandja Turnuvası'na katılacaklarını anlatan Çelik, "Sporcularla iyi bir hazırlık dönemi gerçekleştirmek istiyoruz. Kampımız büyüklere yönelik olmasına rağmen 75 kiloda gençler Avrupa ve dünya şampiyonu sporcumuz Busenaz Sürmeneli'yi de davet ettik. Büyüklere alışmasını istiyoruz" diye konuştu.

Çelik, kampların daha çok nisan ayında Samsun'da düzenlenecek 2016 Rio Olimpiyatları Avrupa elemeleri ile mayısta Kazakistan'da gerçekleştirilecek ve aynı zamanda olimpiyat kotası verilen dünya şampiyonasına yönelik olduğunu ifade etti.

Milli takım kampındaki sporcular şöyle:

48 kilo: Meltem Akar

51 kilo: Ayşe Taş, Neriman Istık, Elif Nur Coşkun

54 kilo: Busenaz Çıkaroğlu, Kübra Ardıç

57 kilo: Reyhan Çakır, Satı Burcu

60 kilo: Gülsüm Tatar, Esra Yıldız, Çiğdem Kıvanç

64 kilo: Gamze Başar

69 kilo: Gülten Türker

75 kilo: Sema Çalışkan, Busenaz Sürmeneli

81 kilo: Elif Güneri


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :