Kadın akademisyenlerden sergi

Kadın akademisyenlerden sergi

Kastamonu Üniversitesinde görevli 14 kadın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla "Kadın Akademisyenler Sergisi" açtı

KASTAMONU (AA) - Kastamonu Üniversitesinde 14 kadın akademisyen tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla "Kadın Akademisyenler Sergisi" açıldı.

Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi sergi salonunda açılışı yapılan sergide 33 eser yer alıyor.

Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Sanat Eserleri Konservasyonu ve Restorasyon Bölüm Başkanı, serginin küratörlüğünü yapan Yrd. Doç. Dr. Serap Yıldız İlden, sergideki eserleri üniversitede görevli 14 kadın akademisyenin yaptığını söyledi.

Akademisyenlerin farklı çalışmalarla sergiye katıldığını anlatan İlden, her biri kendi alanında çalışma yürüten akademisyenlerin "kadın olma" ortak paydasında buluştuğunu belirtti.

Eseri sergilenen Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İrem Çalışıcı Pala da 8 Mart'ın önceki yıllarda sıradan bir gün gibi olduğunu ifade ederek, "Fakat bu sefer gerçekten yaşadık. Kadın grubu olarak bir serginin parçası olmak kadın olduğumuzu hissettirdi." dedi.

Öğretim Görevlisi Işılay Konak da sergiye "kaat'ı sanatı" eseriyle katıldığını aktararak, "Kaat'ı sanatının özellikle kadınların elinde daha iyi sonuçlar çıkardığını düşünüyorum. Güzel bir gün geçiriyoruz." ifadesini kullandı.

Açılışına Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş ve Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın'ın da katıldığı sergi, 12 Mart'a kadar ziyaret edilebilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :