Kadim Sufi Yolu yolcuları Konya'da

Kadim Sufi Yolu yolcuları Konya'da

Merkezi Hollanda’da bulunan Sufi Yolu Vakfı’nın Türk asıllı Sedat Çakır ve Hollandalı Irıs Bezuijen tarafından organize edilen Sufi Yolu yürüyüşü Konya’ya ulaştı

Türk asıllı  Sedat Çakır ve Hollandalı Irıs Bezuijen  Hollanda’da kurulan Sufi Yolu Vakfı tarafından düzenlenen İstanbul-Konya arasındaki Sufi Yolu yürüyüşü tamamlandı. 810 kilometrelik etabı tamamlayan Sedat Çakır, Iris Bezuijen, müzisyen Kees Van Boxtel ve Karel de Grote, Damla Restauran’ta leziz Konya yemekleri yediler. Konya’yı çok sevdiklerini ve 3 yıldır aynı yürüyüşü yaptıklarını söyleyen Çakır, Konya’nın tanıtımını dünyaya yaptıklarını söyledi. Her yıl yapılan etaplarda farklı arkadaşlarla İstanbul’dan Konya’ya geldiklerini dile getiren Çakır, bu yılın yürüyüşünü 4 kişi olarak bitirdiklerini söyledi. Damla Restaurant’da Konya’nın leziz yemeklerini Hollandalı arkadaşlarına tattırdığını da söyleyen Çakır, arkadaşlarının Konya’ya ve yemeklerine hayran kaldığını ifade etti.

SUFİ YOLU 2019 ETABI TAMAMLANDI

Sufi Yolu Vakfı tarafından 3 yıldır yapılan Sufi Yolu yürüyüşünün 2019 rotası tamamlandı.

İstanbul’da Eyüp Sultan’da başlayan Sufi Yolu Rotası, İstanbul içindeki 14 kilomtrelik yürüyüş sonunda Yenikapı İDO terminalinden feribotla Yalova’ya devam ediyor. Yalova ilinde sırasıyla Samanlı, Akköy, Kaplıca, Gökçedere, Kurtköy ve Güneyköy’e geçiliyor. Bursa’dan yeniden başlayan rota burada,  Hamzalı, Orhangazi, Cihanköy, Yeniköy, Üreğil, Çakırlı, Keramet, Bayındır, Mahmudiye, Orhaniye, İnikli, Elbeyli üzerinde İznik’e ulaşılıyor.  İznik sonrası Çamdibi, Hocaköy, Çiçekli ve Kaynarca ile devam ediliyor.

Bilecik ilinde Keramet, Düzmeşe, Osmaneli (Lefke), Günüören, Bayırköy, Vezirhan, Zobran, Kuyubaşı üzerinden Bilecik merkez. Sonrasında Yeniköy, Küre, Söğüt, Kızılsaray, Savcıbey, Hayriye, Rızapaşa ve Yeşilyurt üzerinden Eskişehir’e geliniyor.

SON ROTA: AFYON-KONYA

Eskişehir’den Afyonkarahisar rotası tamamlanıyor. Afyon Muratkoru’dan başlayarak Gökçeyaka, Labalalar, Sığracık, Gömü, Tabaklar, Emirdağ, Soğukkuyu, Karacalar, Emirdede, Yapraklı, Kemerkaya, Avdan, Güney, Yürük Karacaören, Taşlıdere, Nusratlı, Taşağıl, Bolvadin, Çay, Pınarkaya, Çayırpınar, Eber, Deresinek, Yakasinek, Doğancık, Yeşilçiftlik, Sultandağı, Kırca, Dereçine, Çamözü ve Akbaba üzerinde Sufi Yolu üzerindeki son il olan Konya’ya geliniyor.  Rota, Konya’da, Değirmen köyü ile başlıyoruz ve üzerinden Ulupınar, Yeniköy, Sarayköy, Atakent, Akşehir, Savaş, Engili, Ilıcak, Çamlı, Çakıllar, Yaylabelen, İlyaslar, Karaağa, Çınaroba, Doğanhisar, Başköy, Aşağı Çığıl, Yukarı Çığıl, Belekler, Hamitler yaylası, Hamitler, Derbent, Mülayim, Salahattin, Başarakavak, Küçük Muhsine, Tatköy, Sille ve Sarayköy üzerinden 810 kilometrelik yürüyüş, Mevlana türbesi ile son buluyor. Servet R. Çolak-Memleket

sufi-yolu,-yolculari-damla-restaurant’da--(4).jpeg

sufi-yolu.jpg

 

Etiketler :