Kadıköylüler Kurbağalıdere için eylem yaptı

Kadıköylüler Kurbağalıdere için eylem yaptı

Kadıköy Kent Dayanışması üyeleri, Kurbağalıdere'de devam eden ıslah çalışmalarının tamamlanması talebiyle eylem yaptı.Yoğurtçu Parkında bir araya...

Kadıköy Kent Dayanışması üyeleri, Kurbağalıdere'de devam eden ıslah çalışmalarının tamamlanması talebiyle eylem yaptı.

Yoğurtçu Parkında bir araya gelen Kadıköy Kent Dayanışması üyelerine, CHP Genel Sekteri Gürsel Tekin ile CHP İstanbul milletvekilleri Mahmut Tanal ve Barış Yarkadaş da destek verirken, eyleme Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu da katıldı.

Yoğurtçu Parkından Recep Peker Caddesi'ne yürüyen grup adına basın açıklamasını okuyan Arsun Önol, Kurbağalıdere için İstanbul Büyükşehir Belediyesinin 2012 yılında ıslah çalışması başlatma kararı aldığını ve ihaleye çıktığını anımsatarak, ihaleyi alan Özka İnşaatın güzergahtaki arkeolojik yapılar nedeniyle yasal sorumluluğu olan ÇED raporunu almadığını öne sürdü.

Firmanın gerekli ön teknik araştırmaları yapmadan direkt olarak çalışmaya başladığını ifade eden Önol, "mansaptan membaya imalat" sistemine uyulmadığını iddia etti.

Önol, yaptıkları görüşmeler sonucunda dere yatağını değiştirme projesinden vazgeçildiğini aktararak, şunları kaydetti:

"Yanlış ıslah çalışmaları nedeniyle Kurbağalıdere'den lağım akmakta, zehir solumaktayız. Tüm Kadıköy ve Marmara Denizi büyük risk altında. Devasa bir açık kanalizasyona dönüşen dere, insan sağlığını ve sucul yaşamı her geçen gün daha fazla tehdit ediyor. Oksijensiz kalan dere fokurdamaya başladı. Kadıköy Belediyesi'nin 7 ayrı noktadan yaptırdığı deniz suyu analizlerine göre; yüksek koli basili oranı nedeniyle 6 noktada denize girilmemeli. Bu yerler arasında İBB'nin Caddebostan Halk Plajı da var."

Kadıköy halkının yaşayacağı sorunlardan İBB'nin sorumlu olacağını ifade eden Önol, Kurbağalıdere ıslah çalışmasının en kısa sürede bitirilmesini talep ettiklerini söyledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı