Kadıköy'de sahte içkiden ölüme dava

Kadıköy'de sahte içkiden ölüme dava

Sahte içki satarak, Güray Tan Mısır'ın ölümüne neden olduğu iddia edilen şüpheli hakkında, "olası kastla kasten öldürmek" suçundan 25 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı

İSTANBUL (AA) - Kadıköy'de sahte içki satarak, Güray Tan Mısır'ın ölümüne neden olduğu iddia edilen şüpheli hakkında, "olası kastla kasten öldürmek" suçundan 25 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, dövmecilik yapan Güray Tan Mısır'ın (45), rahatsızlanarak kaldırıldığı Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesinde alkol zehirlenmesi şüphesi altında öldüğünün bildirilmesi üzerine soruşturmaya başlandığı belirtildi.

İddinamade, tanık olarak bilgisine başvurulan Yusuf Özer Karadan'ın, ortak bir arkadaşlarının kendisini arayarak Mısır'ın alkollü içki tükettiği sırada fenalaştığını kendisine bildirmesi üzerine evine gittiklerinde, Mısır'ın yerde yatar vaziyette bilinci kısmen açık ve yanında kiril alfabesi ile yazılı içki şişesi varken bulduklarını ve hastaneye götürdüklerini söylediği aktarıldı.

Diğer tanıkların alınan ifadalerinde, arkadaşları olan Mısır'ın şüpheli Bayram Çomak'tan içki satın alırken gördüklerini söyledikleri belirtilen iddianamede, şüphelinin alınan ifadesinde ise Mısır'ı içki sattığı müşterilerinden olması nedeniyle tanıdığını, yurt dışından turistlerce getirilen içkileri son 10 yıldır sattığını, kiril alfabesi ile yazılı bulunan şişe içindeki sıvının kendisinin sattığı içkinin orijinal renginden farklı olduğunu, böyle bir olayın daha önce başına gelmediğini, bu nedenle atılı suçlamayı kabul etmediğini söylediği kaydedildi.

İddianamede, alınan Adli Tıp Kurumu raporlarında Mısır'ın metanol zehirlenmesi sonucu hayatını kaybettiğinin belirtildiği, ikametgahında bulunan, üzerinde kiril alfabesi ile yazı yer alan şişe içindeki sıvılarda ise öldürücü etkiye sahip olduğu bilinen metanol bulunduğunun tespit edildiği ifade edildi.

Şüpheli Çomak'ın, ölüme neden olduğu anlaşılan metanol içerir içkileri Mısır'a olay tarihi öncesi sattığı belirtilen iddianamede, şüphelinin söz konusu menşei belirsiz ürünlerin ölüme neden olabileceğini bilebileceği, benzer pek çok ölüm vak'asının basın ve internet ortamında duyurulduğu, bu nedenle Çomak'ın eylemini olası kastla gerçekleştirdiği ve Mısır'ın ölümüne neden olduğu vurgulandı.

İddianamede, bu kapsamda şüpheli Çomak'ın, "olası kastla ölüme neden olmak" suçundan 20 yıldan 25 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. Hazırlanan iddianame, gönderildiği Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. Şüpheli Bayram Çomak'ın yargılanmasına ilerleyen günlerde başlanacak.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :