Kadıköy Anadolu Lisesi okçulukta şampiyon oldu

Kadıköy Anadolu Lisesi okçulukta şampiyon oldu

Kadıköy Anadolu Lisesi, 48 okulun katıldığı okçuluk turnuvasında takım halinde gençler kategorisinde il birincisi oldu

İSTANBUL (AA) - "Okçuluk Benim Sporum" projesi kapsamında Okçular Vakfı'nda gerçekleştirilen turnuvada Kadıköy Anadolu Lisesi, gençler kategorisinde 48 okul arasında şampiyon oldu.

Kadıköy Anadolu Lisesi'nden yapılan açıklamaya göre, 15-16 Nisan tarihlerinde 120 okulun katılımıyla gerçekleştirilen turnuvada 360 yarışmacı küçükler, yıldızlar ve gençler kategorisinde yarıştı.

48 liseden 144 öğrencinin üçerli gruplar halinde yarıştığı gençler kategorisinde madalya için atış gerçekleştirildi. Kadıköy Anadolu Lisesi öğrencileri Emir Küçükuğurluoğlu, Ayşe Sare Onur, Fatih Berke İnan'dan oluşan ekip takım halinde birinci oldu.

Kadıköy Anadolu Lisesi Müdürü Ali Fuat Güney, okullarının okçuluk sporunu üç yıldır kendi imkanlarıyla yaptığını belirterek, beden eğitimi öğretmeni milli sporcu Büşra Saygın öncülüğünde öğrenci ve öğretmenlerin antrenman yaptığını aktardı.

Bu yıl İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ve Okçular Vakfı iş birliğiyle Kadıköy Anadolu Lisesi'nde okçuluk atölyesi kurulacağını bildiren Güney, şunları kaydetti:

"Okçuluk sporunu Kadıköy ilçesine sevdirme ve yaygınlaştırmada Kadıköy Anadolu Lisesi öncülük yapmaya devam edecek. Okul idaresi olarak özgün spor dallarına destek vermekten çok büyük mutluluk duyuyoruz. Gençlerimizin akademik başarıların yanında spor ve sosyal yönden de yetişmeleri insan mutluluğunu yakalamak ve modern insan yetiştirme açısından da çok önemli. Bu yarışmada başarıda emeği olan Beden Eğitimi öğretmenimiz Büşra Saygın ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum."


Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :