"Kadıköy Anadolu İmam Hatip Lisesi Kariyer Günleri"

"Kadıköy Anadolu İmam Hatip Lisesi Kariyer Günleri"

Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Durmuş:- "Bizim burada derdimiz, öğrencilerimizin şimdiden mesleki bilinçle kendilerine dair bir öz yönelimle hayata dair bir plan çizebilmelerine yardımcı olmaktır"

İSTANBUL (AA) - "Kadıköy Anadolu İmam Hatip Lisesi Kariyer Günleri" başladı.

Okulun 15 Temmuz Şehitleri Konferans ve Spor Salonu'nda düzenlenen etkinlikte, Anadolu yakasındaki lise öğrencileri, 23 devlet ve vakıf üniversitesi ile buluştu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinliğin açılışında konuşan Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Alpaslan Durmuş, buradaki asıl amaçlarının, özellikle lise son sınıf öğrencileri ve diğer sınıflardaki öğrencilerin kariyerleri hakkında bilgi edinmelerini sağlamak olduğunu söyledi.

- "İki dünyada mutlu olmak istiyorsanız doğru mesleği tercih etmeniz gerekir"

Durmuş, öğrencilerin hem meslekleri, hem de okulları tanıma fırsatına sahip olacağını aktararak, "Bizim burada derdimiz, öğrencilerimizi şimdiden mesleki bilinçle kendilerine dair bir öz yönelimle hayata dair bir plan çizebilmelerine yardımcı olmaktır." dedi.

Karar vermenin önemine değinen Durmuş, şöyle devam etti:

"Şimdi siz kararınızı vermek üzere birtakım farklı öğretim programları, farklı üniversite programlarını inceleyeceksiniz. Bir kısmınız farklı üniversitelere, bir kısmınız farklı şehirlerde, farklı ülkelerde üniversitelere gideceksiniz. Tüm bunlara rağmen hangisini yaparsanız yapın, hayat tercihiniz hangisi olursa olsun önemli değil, mühim olan sizin yaptığınız tercihin sorumluluğunu üstlenmenizdir. Yaptığınız tercihin gereklerini sonuna kadar yerine getirmeniz ve bundan mutlu olmanızdır. Seçeceğiniz meslek, iş, seçeceğiniz eş kadar önemlidir. Hayat boyu mutluluğu ya da azabı beraberinde getirir. Dolayısıyla iki dünyada mutlu olmak istiyorsanız doğru mesleği tercih etmeniz gerekir."

Kadıköy Anadolu İmam Lisesi Müdürü Burhan Öztürk de 23 devlet ve vakıf üniversitesini etkinlikte lise öğrencileriyle buluşturduklarını belirterek, "Kariyer günlerimiz 3 gün sürecek. Bu program içerisinde üniversiteler, öğrencilere kendi üniversitelerinin imkanlarını tanıtacak. Ayrıca 10 üniversite öğretim görevlisi de çeşitli sunumlarda bulunacak." ifadelerini kullandı.

Etkinliğin ilk gününde, Kadıköy İmam Hatip Lisesi gitar ve ney topluluğu müzik dinletisi sundu, üniversitelerin stantlarında da öğrencilere bilgi verildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :