Kadı İzzetin Camii restorasyonu tamamlandı

Kadı İzzetin Camii restorasyonu tamamlandı

Kadı İzzettin Camii’nin restorasyonunu tamamlarken caminin yanında bulunan Kadı İzzet Evi’nin restorasyonunu sürdürüyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Karatay İlçesinde bulunan Kadı İzzettin Camii’nin restorasyonunu tamamladı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, büyük bir titizlikle yapılan çalışmalar sonucunda caminin günümüze yeniden kazandırıldığını söyledi.



MEDENİYETİMİZE ECDADIMIZA VE GEÇMİŞİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ

Büyükşehir Belediyesi’nin Konya genelinde çok sayıda tarihi eseri restore ederek şehir kültürüne ve turizmine kazandırdığını belirterek, ecdat yadigarı eserleri ihya etmek için restorasyon çalışmalarını sürdürdüklerini dile getirdi. Son olarak, Selçuklu döneminin önemli devlet adamı olan Kadı İzzettin Muhammed tarafından yaptırılan Kadı İzzettin Camii’nin restorasyonunu da tamamladıklarını kaydeden Altay, “Bu önemli çalışma ile medeniyetimize, ecdadımızın eserlerine dolayısıyla tarihimize sahip çıkmış oluyoruz” ifadelerini kullandı.



KADI İZZETTİN MUHAMMED’İN EVİNİN RESTORASYONU SÜRÜYOR

Cami restorasyonunun yanı sıra caminin hemen yanında bulunan Kadı İzzettin Muhammed’in evinin de restorasyon çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Altay, restorasyon ile evin Konya kültürüne önemli katkı sağlayacağına inandığını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Kadı İzzettin Camii restorasyonu ile devam eden Kadı İzzettin Evi yaklaşık 2 milyon liraya mal olacak.