KADEME 'İklim Liderliği' Projesi Karapınar’da Başarıyla Gerçekleştirildi

KADEME 'İklim Liderliği' Projesi Karapınar’da Başarıyla Gerçekleştirildi

Konya Büyükşehir Belediyesi Kariyer Destek Eğitim Merkezi (KADEME) tarafından düzenlenen "İklim Liderliği" projesi kapsamında, Karapınar ilçesinde bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.

Karapınar’da İklim Liderliği Programı

Konya Büyükşehir Belediyesi Kariyer Destek Eğitim Merkezi (KADEME) "İklim Liderliği" projesi çerçevesinde Karapınar ilçesinde üç gün süren bir dizi etkinlik düzenledi. Konya'da öğrenim gören üniversite öğrencilerinin katıldığı bu programda, katılımcılar çölleşmeyle mücadele merkezini, Örnektepe’yi, Acıgöl ve Meke Gölü’nü, güneş enerji santralini ziyaret ettiler.

KADEME 'İklim Liderliği' Projesi Karapınar’da Başarıyla Gerçekleştirildi

Çölleşmeyle Mücadele ve Sürdürülebilir Enerji Çalışmaları

KADEME Eğitim Koordinatörü İbrahim Furkan Alabaş, yaptığı açıklamada, programın iklim değişikliğiyle mücadele konusunda üniversite öğrencilerini bilinçlendirmeyi amaçladığını belirtti. Alabaş, “Program süresince öğrenciler, Karapınar çölleşmeyle mücadele merkezi ve proje sahaları gibi önemli yerleri ziyaret ederek çölleşme ve kuraklaşma ile ilgili çözüm önerileri sundular” dedi.

Öğrencilerin Gözünden Karapınar

Etkinliğe katılan öğrencilerden Semih Balalioğlu, gezinin verimli geçtiğini ifade ederek, “Karapınar’ın yaşadığı iklim değişikliğini yerinde gözlemledik. Çölleşmeyle mücadelede alınan önlemleri ve yapılan projeleri öğrenme fırsatı bulduk. Örnektepe’de verilen mücadeleye tanık olduk. Ayrıca Meke Gölü’nün kuruma sürecini ve kurtarılması için yapılan çalışmaları yerinde gördük” diye konuştu. Balalioğlu, güneş enerji santrali hakkında da olumlu görüşler bildirerek, çöl iklimine sahip arazilerin güneş enerjisiyle değerlendirilmesinin önemli bir yatırım olduğunu vurguladı.

KADEME 'İklim Liderliği' Projesi Karapınar’da Başarıyla Gerçekleştirildi

Kariyer Destek Eğitim Merkezi’nin Rolü

KADEME, üniversite öğrencilerine kişisel, mesleki ve akademik gelişim eğitimi sunan bir merkez olarak faaliyet gösteriyor. Avrupa Birliği gençlik projeleri hakkında bilgi sağlamakta, staj imkanları sunmakta ve grup terapileri, dijital kütüphane ve gençlik araştırmaları gibi çeşitli çalışmalara ev sahipliği yapmaktadır. Bu sayede öğrenciler, üniversite hayatlarında ve mezuniyet sonrası iş hayatlarında faydalanabilecekleri bilgi ve becerileri kazanma fırsatı buluyorlar.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.