KADEM'den Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu

KADEM'den Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu

Bursa ve Balıkesir İl temsilcilikleri, kadına yönelik şiddeti meşru gösterdiği gerekçesiyle CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu

BURSA/BALIKESİR (AA) - Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Bursa ve Balıkesir İl temsilcilikleri, kadına yönelik şiddeti meşru gösterdiği gerekçesiyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu yaptı.

KADEM Bursa İl Temsilcisi Hatice Akbaş Şahin, adliye önünde toplanan grup adına yaptığı açıklamada, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü arifesinde, Kılıçdaroğlu'nun şiddeti meşru sayan ifadelerini dehşet ve esef içinde dinlediklerini belirtti.

Kılıçdaroğlu'nun politik gayeler güderek şiddeti meşrulaştıran sözler söylemesinin kabul edilemeyeceğini belirten Şahin, Kılaçdaroğlu'nun, ifade özgürlüğü sınırlarını aşıp nefret ve ayrımcılık söylemine varan şiddet yüklü politik dil kullanmaktan yıllardır vazgeçmediğini savundu.

Şahin, "2017'nin nihayetine geldiğimiz şu günlerde 'ekonomik sıkıntısı olan erkeğin hıncını eşinden çıkarabileceğini' söyleyen Kılıçdaroğlu, şiddeti meşrulaştıran bu açıklamasıyla bir kez daha cehaletini ve samimiyetsizliğini ortaya koydu. Zira değişen ve dönüşen Türkiye'de bu köhnemiş fikirlerin artık yeri yok. Anamuhalefet liderinin söylemlerini, savunduğunu iddia ettiği değerler doğrultusunda düzeltme zarureti artık ivedilik kazanmıştır." değerlendirmesinde bulundu.

Açıklamanın ardından grup, Kılıçdaroğlu hakkında, kadına yönelik şiddeti meşru gösterdiği gerekçesiyle cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu.

- Balıkesir

KADEM Balıkesir İl Temsilciliğinden yapılan yazılı açıklamada, şiddetin hiçbir gerekçesi, bahanesi ve açıklamasının olamayacağı vurgulandı.

Toplumsal ayrışmayı körükleyen her türlü söylemin üretilmesi ve yayılmasının toplumsal ve siyasal barış açısından oldukça tehlikeli olduğuna işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu söylemler bizi bir arada tutan toplumsal zeminin kaybolmasına da neden olmaktadır. Bu düşünceyle, KADEM olarak kadınlara yöneltilen cinsiyetçi politik dili reddediyoruz. Kemal Kılıçdaroğlu'nu kadın sorunlarını siyasete malzeme etmekten vazgeçip, meşum sözleri dolayısıyla kamuoyundan özür dilemeye, topluma faydalı rasyonel siyaset yaparak kadın sorunlarına çözüm üretmeye davet ediyoruz."

Açıklamada, Kılıçdaroğlu hakkında cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunulduğu belirtildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :