KADEM Trabzon Temsilciliğinin iftar yemeği

KADEM Trabzon Temsilciliğinin iftar yemeği

KADEM Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz: - "KADEM olarak çağdaşlık, uygarlık söyleminin ürettiği tek tip kadın modeli yerine, farklı kadın kimliklerinin demokrasiyi güçlendirdiğine inanıyoruz"- KADEM Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erdoğan:- "Kadını ve erkeğ

TRABZON (AA) - Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Yönetim Kurulu Başkanı Sare Aydın Yılmaz, KADEM olarak çağdaşlık, uygarlık söyleminin ürettiği tek tip kadın modeli yerine, farklı kadın kimliklerinin demokrasiyi güçlendirdiğine inandıklarını söyledi.

Yılmaz, KADEM Trabzon Temsilciliği tarafından bir restoranda organize edilen iftar yemeğinin ardından yaptığı konuşmada, KADEM'in 11'inci temsilciliğini Trabzon'da açtıklarını belirtti.

Her bölgenin kendine has kültürü, toplumsal yapısı, değerleri ve köklü geçmişi olduğunu ifade eden Yılmaz, "Türkiye'de gittiğimiz her bölgede, o yöreye ait farklı kadın meseleleriyle karşılaşıyoruz. Bu sebeple Antep, Denizli, Ankara, Sakarya, Konya, Malatya, Kahramanmaraş, Antalya, Elazığ ve ardından da Trabzon'daki kadın sorunlarını sahaya inerek çözmek için buradayız" dedi.

Yılmaz, kadınları toplumun her alanında güçlendirmek için çalıştıklarını vurgulayarak, "KADEM'in iki yıllık geçmişi olmasına rağmen ses getiren, dikkat çeken, farkındalık yaratan birçok projeye imza attık. Ulusal ve uluslararası yürüttüğümüz bütün faaliyetlerle KADEM, Türkiye'nin önde gelen birkaç sivil toplum kuruluşundan biri oldu" diye konuştu.

KADEM'in kadın haklarını savunduğunu dile getiren Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Toplumdan siyasete ve iş hayatındaki kadınlarımıza kadar tüm platformlardaki kadınlarımızı güçlendirmek istiyoruz. Bu amaçla söylem ve politikalar düzenliyor, kadınları geliştirecek eğitimler ve çalıştaylar yapıyoruz. KADEM, kadın meselesine toplumun dinamiklerinden beslenen, yenilikçi bakış açısı ile yaklaşıyor. KADEM olarak çağdaşlık, uygarlık söyleminin ürettiği tek tip kadın modeli yerine, farklı kadın kimliklerinin demokrasiyi güçlendirdiğine inanıyoruz. Bu sebeple kadının kimlik, kişilik ve özgürlük mücadelesini sonsuz destekliyoruz."

- "Kadın meselesi, dünyanın her yerinde son derece politik bir mesele"

KADEM Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan, Trabzon'da temsilcilik açmanın kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

KADEM'in İstanbul merkezli dernek olduğunu anlatan Erdoğan, "KADEM'in Türkiye'nin dört bir yanındaki yerel zenginlikleri bünyesine dahil etme gayreti, Anadolu'nun irfanından ve bilgeliğinden istifade etme arayışının neticesidir" dedi.

Erdoğan, kadın meselesinin dünyanın her yerinde son derece politik bir mesele olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Her ideoloji kadın üzerinde kendi söylemini kurmuş, kadın meselesi birtakım kesimlerin tekelinde kalmıştır. Kadını ve erkeği bir bütünün parçaları olarak görüyoruz. Fıtratlarını yok saymadan, kadın ve erkeğin dayanışma içinde dünyayı birlikte mamur edeceklerine inanıyoruz. Hakim kadın söylemlerinin baskısı altında kalmadan, özgür düşüncemizle kendi medeniyet ve inançlarımızdan aldığımız zihin dünyasıyla kendi sözümüzü söylemeye çalışıyoruz."

Kökleri bu topraklara ait adaletli, hakkaniyetli, özgür kadın söylemi inşa etmeye çalıştıklarına işaret eden Erdoğan, "Kadınlarımızın yaşadıkları sorunları, kadınların sırf kadın oldukları için ihlal edilen haklarını, salt kadın meselesi olarak görmek yerine, insan hakları temelinde insan merkezli konu olarak ele alıyoruz. KADEM, sivil toplum kuruluşu olarak kadın sorunlarını tespit etmek, çözümler önermek, siyasilerin dikkatini çekmek ve akademide yeni ufuklar açmak üzere sahada bulunmaktadır. İnşallah bundan sonra, hep birlikte güçlü bir dayanışma içinde Türkiye'nin kadın ve demokrasi yaralarına neşter atacağız" diye konuştu.

İftara, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Ayşe Sula Köseoğlu ve Adnan Günnar, KADEM Trabzon Temsilcisi Sevdegül Mungan ve davetliler katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı