"KADEM mazlum ve masum coğrafyadaki kadınların sesi olmuştur"

"KADEM mazlum ve masum coğrafyadaki kadınların sesi olmuştur"

AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Taşkesenlioğlu:"KADEM kurulduğu günden itibaren yaptığı çalışmalarla kadın, aile ve toplum alanında farklılığını ortaya koymuş, bütün mazlum ve masum coğrafyalardaki kadınların sesi olmuştu

ERZURUM (AA) - AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, "Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) kurulduğu günden itibaren yaptığı çalışmalarla kadın, aile ve toplum alanında farklılığını ortaya koymuş, bütün mazlum ve masum coğrafyalardaki kadınların sesi olmuştur." dedi.

Taşkesenlioğlu, KADEM Erzurum Temsilciliğince Müceldili Konağı Kültür Evi'nde, kentteki çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ve şehit, gazi ile muhtar eşlerinin yanı sıra sivil toplum kuruluşu temsilcilerine yönelik düzenlenen programda yaptığı konuşmada, KADEM'in, kadın ve aileye yönelik çeşitli alanlarda çok güzel çalışmalar yaptığını söyledi.

Programa katılan kadınlara teşekkür eden Taşkesenlioğlu, "Bayrak özgürce dalgalanıyorsa, ezanı ruhumuza işleyecek şekilde dinliyorsak, toprağın her karesinin değerli oluşunu hissedebiliyorsak, bunların sebebi, vatan için görev alan sizin evlatlarınızdır." diye konuştu.


- "Oğullarınızın kanı yerde kalmayacak"

Taşkesenlioğlu, şehitlere Allah'tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı dileyerek, şehit eşlerine şöyle seslendi:

"Size söz veriyoruz, oğullarınızın kanı yerde kalmayacak. Bunun için elimizden geldiğini ardımıza koymayacağız. Şu an vatanın bölünmez bütünlüğü ve sınırımız tehdit altında olmasın diye, binlerce Mehmetçiğimiz Afrin'de. Hepsi Allah'a emanet olsun, Allah ayaklarını taşa değdirmesin, Allah zaferle, hepsinin can sağlığıyla ailelerine dönmesini nasip etsin."

KADEM'in çalışmalarına da değinen Taşkesenlioğlu, "KADEM kurulduğu günden itibaren yaptığı çalışmalarla kadın, aile ve toplum alanında farklılığını ortaya koymuş, bütün mazlum ve masum coğrafyalardaki kadınların sesi olmuştur. Onların gördükleri haksızlıkları önleyebilmek adına KADEM, Türkiye'de ve farklı bölgelerde üstün gayret sarf eden önemli derneklerimizden birisi." diye konuştu.


- Alkan: "Çalışmalarımızda önceliğimiz ailedir"

KADEM Erzurum İl Temsilcisi Avukat Fatime Alkan da, kadınlarla bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu ifade ederek, "Kadınlara yönelik çalışmalar yapan KADEM'de hem dernek hem de vakıf hizmeti veriyoruz. Siyasal, sosyal, ekononik ve kültürel her alanda ehliyetli ve liyakatlı kadınların hak ettikleri yerlerde olması adına mücadelemizi sürdürüyor, ulusal ve uluslararası ortamda Türk kadının varlığını göstermek istiyoruz." diye konuştu.

Amaçlarının, şehitlerin emanet ettiği topraklara hakkıyla sahip çıkmak olduğuna vurgu yapan Alkan, "Çalışmalarımızda önceliğimiz ailedir. Aileyi muhafaza ederek kadının yükseleceğine inanıyoruz." ifadesini kullandı.

Program sonrası davetlilere karanfil ve çeşitli hediyeler dağıtıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :