KADEM Erzurum Temsilciliği açıldı

KADEM Erzurum Temsilciliği açıldı

KADEM Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz: - "Dernek, insan haklarının ayrılmaz bir parçası olarak gördüğümüz kadın haklarını savunur. Toplumda, siyasette ve iş hayatında kadınların güçlendirilmesini hedefler. Bu amaçla söylem ve politikalar üretir, projeler yü

ERZURUM (AA) - Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Erzurum İl Temsilciliği, KADEM Yönetim Kurulu Başkanı Sare Aydın Yılmaz ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı ve başkan yardımcısı Sümeyye Erdoğan'ın katılımıyla açıldı.

Bosna Caddesi üzerinde bulunan temsilciliğin açılış töreni için kente gelen Yılmaz ve Erdoğan, halk oyunları gösterisi ile karşılandı. Temsilciliğin açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından davetliler, iftar programı için kentteki Müceldili Konağı'na geçti. 

Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, Gaziantep, Denizli, Ankara, Sakarya, Konya, Malatya, Kahramanmaraş, Antalya ve Elazığ 'da temsilcilikler açtıklarını, Erzurum ile bu sayıyı 10'a çıkardıklarını söyledi. 

KADEM'in 2013 yılında kurulan ve yaklaşık 2 yıllık bir geçmişi olmasına rağmen ses getiren, dikkat çeken, farkındalık yaratan, çok sayıda faaliyete başarıyla imza atan bir sivil toplum örgütü olduğunu belirten Yılmaz, "Dernek, insan haklarının ayrılmaz bir parçası olarak gördüğümüz kadın haklarını savunur, toplumda, siyasette ve iş hayatında kadınların güçlendirilmesini hedefler. Bu amaçla söylem ve politikalar üretir, projeler yürütür, kampanyalar düzenler, kadınların geliştirici eğitimler ve çalıştaylarla sosyo-ekonomik ve siyasal statüsünü artırır" diye konuştu.

Sümeyye Erdoğan da KADEM'in 10'uncu şubesini açıyor olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, toplumsal meselelerin halli adına sivil toplumun çok önemli bir mecra olduğunu aktardı.

Erdoğan, "Vatandaşlar olarak tek başına yapamadığımız çalışmaları, burada yapabiliyor, tek başımıza bazen duyuramadığımız sesi sivil toplum yoluyla  karar mekanizmalarına daha kolay duyurabiliyoruz. Siz değerli Erzurumlu kardeşlerimin de bu çabaya katkı vereceğine gönülden inanıyorum" dedi.

 KADEM'in en büyük amaçlarından birinin yıllarca dar bir kesimin tekelinde kalan kadın söylemine Anadolu'nun rengini katmak olduğunu anlatan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Hamuru bu toprakların değerleriyle yoğrulmuş bir kadın hareketidir KADEM. Siyasetten akademiye, iş dünyasından medyaya tüm alanlarda daha demokratik bir toplum için, kadının kendi öz değerleriyle varolabilmesi için çalışıyoruz. Kadının da erkeğin de fıtri özelliklerini yok saymadan, adaletle muamele gördükleri ve potansiyellerini gerçekleştirebildikleri bir toplum hayal ediyoruz. Bizler hedefleri sadece bu dünya olan insanlar değiliz. Bir başka alemde hesaba çekileceğimiz bir hayatın olduğu şuuruyla yaşadığımız dünyayı mamur etme gayreti içindeyiz. Ben bu büyük ideal etrafında, sizlerle KADEM çatısı altında, şimdilik 11 temsilciliğiyle çok güzel işler yapacağımıza inanıyorum."

Yılmaz ve Erdoğan, daha sonra Trabzon'da yapılacak KADEM İl Temsilciliği açılışı için Rize'ye hareket etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı