Kaçuv'dan ikinci "Aile Evi" projesi

Kaçuv'dan ikinci "Aile Evi" projesi

Kanserli Çocuklara Umut Vakfı'nın, tedavileri nedeniyle şehir dışından İstanbul'a gelen çocuklara aileleriyle ücretsiz konaklama imkanı sunan "Aile Evi" projesini ikincisinin temeli atıldı- Anadolu yakasındaki talepleri de karşılamak adına Pendik'te hayat

İSTANBUL (AA) - Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV), tedavileri nedeniyle şehir dışından İstanbul'a gelen çocuklara aileleriyle ücretsiz konaklama imkanı sunan "Aile Evi" projesini ikincisini Pendik'te hayata geçirecek.

Pendik'te inşa edilecek Aile Evi'nin temel atma töreninde konuşan KAÇUV Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İnci Yıldız, tedavi için İstanbul dışından gelen ve maddi olanakları olmayan çocukların ailelerinin zorluk çektiğini söyledi.

Yıldız, Aile Evi projesinin sağlam adımlarla, dayanışmayla ve umutla devam etmesinin kendilerini gururlandırdığını dile getirerek, "Çocuk kanserlerinde tedavi süreci yalnız hastayı değil, aileyi de bu durumun tam merkezine çekiyor. Bütün aile bu süreci birlikte yaşamak zorunda kalıyor. Bu durumda hayat onlar için bir kat daha zorlaşıyor." diye konuştu.

Aile Evi projesi ile İstanbul’daki kamu ve üniversite hastanelerinde tedavi gören 0-17 yaş arası çocuklara ve ailelerine ücretsiz hizmet verildiğini anlatan Yıldız, şunları kaydetti:

"KAÇUV olarak İstanbul Valiliği ve düzenlenen kampanyalarda toplanan bağışlarla 2012'de birincisini hayata geçirdik Aile Evi'nin. İkincisiyle de bunu daha da geliştirmeye çalışıyoruz. Çünkü bugün yardıma muhtaç bir ele uzanmak, aslında kendi geleceğimize uzanmak demektir.

6 katlı ve 22 odalı olacak evimiz, ailelerin çocuklarının tedavi süreçlerinde bir arada olabilmeleri ve sıkıntı çekmemeleri için hizmet verecek. İkinci Aile Evimizde de birincide olduğu gibi konaklama, gıda, temizlik, sosyal alanlar, mutfak, kısmi giyim ihtiyaçları gibi hizmetler ücretsiz karşılanacak. Vakfımızın, yapılacak düzenli bağışlara bu projeleri geliştirmek için çok ihtiyacı var."

- "İnsana dokunan projelere önem veriyoruz"

KAÇUV'un destekçilerinden Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın Strateji, İnsan Kaynakları ve Dijital Dönüşümden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Aslan Demir de sosyal sorumluluk alanında yürüttükleri projeler hakkında bilgi verdi.

Demir, insana dokunan projelere önem verdiklerini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Tarihi dokumuza, kültürümüze, çevremize katkı amacıyla yaptığımız projeler de var ama geleceğimiz hakikaten çocuklarımız. Bir toplumun inşası çocuklarla oluyor. Ümidini kaybeden çocuklara, umutsuz olan insanlara dokunmak bir başka güzel oluyor. Bu toprağın mayasında, dokusunda darda kalana, zorda kalana el uzatmak var zaten."

Anadolu yakasındaki talepleri de karşılamak adına Pendik'te hayata geçirilecek Aile Evi'nde, tek seferde 22 aile misafir edilebilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :