Kaçkarlar'da "heliski" sezonu sona erdi

Kaçkarlar'da "heliski" sezonu sona erdi

RİZE (AA) - Helikopterli kayak sporunun Türkiye 'deki merkezi haline gelen Rize'nin Kaçkar Dağları'nda "heliski" heyecanı, bu sezon sona erdi.Kayakçıların...

RİZE (AA) - Helikopterli kayak sporunun Türkiye 'deki merkezi haline gelen Rize'nin Kaçkar Dağları'nda "heliski" heyecanı, bu sezon sona erdi.

Kayakçıların helikopterle dağların zirvelerine çıkıp oradan sarp yamaçlar ve yüksek eğimli yerlerde kaydıkları bir spor türü olan heliski, dünyanın sınırlı yerlerinde yapılıyor.Türkiye'de bu spor, 11 yıldır Kaçkar Dağları'nın Rize sınırları içinde kalan Çamlıhemşin, İkizdere ile Artvin'in Yusufeli ilçesinde gerçekleştiriliyor.

Kayakçılar, Ayder Yaylası'ndan sabah erken saatlerde helikopterle alınarak dağların zirvesine bırakılıyor. Gün boyunca kayak yaptıktan sonra akşam saatlerinde tekrar helikopterle konakladıkları yere dönen kayakçılar, bir hafta sonra yerlerini yeni gruba bırakıyor.

Güneydoğu Havacılık Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Sarıdağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, heliskinin Türkiye'de Kaçkar Dağları'nda yapıldığını, son beş yıldır Türk firmaları ve pilotları tarafından başarıyla sürdürüldüğünü söyledi.

Yaptıkları faaliyetlerle Türkiye'nin ve Rize'nin Avrupa'ya tanıtımında önemli kazanımlar sağladıklarını ifade eden Sarıdağ, "Bu yıl şubat ayında başladığımız faaliyette 70 sporcuya Kaçkar Dağları'nda heliski yaptırdık. Bu yıl yoğun olarak Alman sporcu grubunu ağırladık. Bu yıl çok kısa bir dönemde faaliyet gerçekleştirdik. Havaların ısınması ile karın istenen sertlik derecesinin altına düşmesi çığ riskini artırdı. Bu nedenle bir ay gibi bir sürede çalışmamızı tamamladık" dedi.

Bu yıl katılımın geçen yıllara göre düştüğüne dikkat çeken Sarıdağ, şu ifadeleri kullandı:

"Geçmiş yıllarda yoğun sis katılımı ertelemişti ama bu yıl tam tersine havaların sıcak gitmesi sürenin kısa olmasına neden oldu. Fakat bu yıl diğer yıllara göre havanın açık olması nedeniyle uçuş sayımız çok fazla oldu. Kayakçılar beklenenin üzerinde performans ortaya koydu. Rize'nin ardından faaliyetimize Gürcistan'ın Mestia bölgesinde devam edeceğiz. Türk firması olarak ülkemiz havacılığının tanıtımını yurt dışında sürdüreceğiz. Artık Türk pilotlarının bu işi başardığını tüm dünyaya gösterdik."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :