Kaçak yol kullanıyorlar!  BOSNA YOLU'NDA KAZAYA DAVETİYE!

Kaçak yol kullanıyorlar! BOSNA YOLU'NDA KAZAYA DAVETİYE!

Aksaray Yolu ile İstanbul Yolu'nu birbirine bağlayan güzergah üzerinde refüjü aşarak geçen araçlar kazaya davetiye çıkarıyor.

Konya'nın özellikle servis araçları tarafından kullanılan ve sanayilerin olduğu Aksaray Yolu ile İstanbul Yolu'nu birbirine bağlayan güzergah arasında kaldırım taşları sökülerek yolu kısaltmak adına açılan geçişler tehlikeye davetiye çıkarıyor. Bosna Hersek Mahallesi'nden işçilerini alan servis araçları yolu kısaltmak adına kaldırım taşlarını kırarak açtığı yollardan anayola çıkarken tır ve servis araçlarının sürekli kullandığı yolda zaman zaman küçük kazalar da yaşanıyor. Bu servisi kullanan işçiler ise konuda bir çözüm bulunmasını istiyor.

Özellikle geceleri yol ışıklandırmasının da çok iyi olmadığını savunan vatandaşlar servis araçları olmayan çıkış yolunu kullanarak bizleri tehlikeye atıyor. Bu yolların kapatılması için illa birinin ölmesi mi gerekiyor?" ifadelerini kullanarak yerel yöneticilerden yardım istedi.

Öte yandan dönel kavşağın uzak olduğunu ve Bosna Hersek Mahallesi'den işçi almak için çok sayıda servisçinin bu kaçak yolu kullanmak zorunda kaldığını iddia eden servisçiler de bu konunun çözümünü istediler. Bosna Hersek Mahallesi'ne giriş için bir yol açılması ve sinyalizyon yapılması gerektiğini ifade ettiler. Uzun ve geniş araçlar tarafından yoğun olarak kullanılan yolda böyle bir kaçak yolun bulunması ise, birçok kazaya davetiye çıkarıyor.

elle-acilan-yollar13.jpg