Kaçak Öğretmenlere Dikkat!

Kaçak Öğretmenlere Dikkat!

Özellikle eğitim kurumları ve özel etüt merkezleri çıvarlarında dağıtılan, kaçak broşürlere dikkat çekerken, bu kurumların yasal olmadığı ortaya çıktı

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan izin almadan Kaçak eğitim koçluğu ve etüt merkezleri hakkında öğrenci ve velileri uyaran eğitimciler,  bu oluşumların son zamanlarda artığına dikkat çekti. Özellikle eğitim kurumları ve özel etüt merkezleri çıvarlarında dağıtılan, kaçak broşürlere dikkat çekerken, bu yapıların yasal olmadığı ortaya çıktı. Aynı zamanda birçok direk ve yollarda dağıtılın broşürler, izinsiz alarak yapılırken, bu yöntemle eğitim alan kişiler de mağdur oluyor. Son zamanlarda Milli Eğitim Bakanlığı'nın örgün ve yaygın eğitim kurumlarında öğrencilere ücretsiz takviye kursları başlatmasına rağmen, kaçak özel ders sayısı da artıyor. Kaçak Kurslardaki artışın 15 Temmuz Darbe girişinden sonra yapılan KHK’larla açığa alınan öğretmenlerin neden olabileceğini düşünen eğitimi uzmanları, Eğitimin ihmale gelmeyeceğini hatırlattılar.

kacak-ogretmenlere-dikkat!-(1).jpg

“MERDİVEN ALTINA İZİN YOK”

Eğitim koçluğu ve etüt kursları broşürlerine dikkat edilmesi gerektiğinin altı çizen Meram İlçe Milli Eğitim Müdürü Dursun Ali Kaban, Bakanlık genelgesiyle, İzinsiz eğitim ve öğrenci barınma faaliyeti gösteren yerlerle ilgili oluşturacak komisyonlar, her ilçede denetimler yapılarak, ağır para cezalarının yanı sıra, faaliyetin durdurulması gibi ağır cezaların olduğunu söyledi. Genelgedeki maddeleri hatırlatan Kaban, izinsiz olan, hangi ad altında olursa olsun etüt merkezi, eğitim koçluğu, öğrenci apartı, eğitim merkezi, eğitim danışmanlığı, ödev evi, test evi, eğitim rehberliği, koçluk merkezi, öğrenci pansiyonu gibi faaliyetlere ilişkin fırsat verilemeyeceğine dikkat çekildi. Öğrencilerin mağduriyet olmaması için gerekli çalışmaları yürüttüklerin aktaran Kaban, “Okullarımız öğrencilerimize yardımcı kurslar açarak eksikliklerini gidermeye çalışıyor. Bunların yanında MEB’den onaylı ve denetim altındaki kurumlar bulunuyor. Bilinmeyen kişiler tarafından yapılan Koçluklar ve Etüt merkezleri oldukça sakıncalıdır, vatandaşlarımız bu konuda çok dikkatli davranmalıdır” dedi.

kacak-ogretmenlere-dikkat!-(4).jpg

EĞİTİMCİLERDEN UYARI!

Konu ile ilgili olarak bilgilerine başvurduğumuz Sistem Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Naci Atalay bu tür kaçak kurumların ve kişilerin çoğaldığını belirterek, “bir yandan eğitimde haksız rekabetin ortaya çıktığını bir yanda da çocuklarımızın kimlere giderek hizmet aldıklarını bilemiyoruz” dedi. Özellikle dershanelerin kapatılmasıyla birlikte oluşan boşluğu değerlendirmeye çalışanların kimler olduğunu ancak MEB yetkililerinin tespit edebileceğine değinen Atalay, “Bu kişilerin öğrenci koçluğu, sınava hazırlık gibi isimler altında çalışıyorlar. Dağıtılan broşür ve ilanlarda herhangi bir kişi ismi veya kurum ismi bulunmuyor. Bunlarla biz eğitimciler olarak uğraşacak durumumuz olmuyor. Bu konuda yetkililer gereken çalışmaların üzerinde tespit yapmalı” şeklinde konuştu.

kacak-ogretmenlere-dikkat!-(2).jpg

Konya Çözüm Temel Lisesi Okul Müdürü İbrahim Kalaycı, bu tür yerlerde eğitim olan öğrencilerin yaşanan mağduriyetlerde kesinlikle hiçbir muhatap bulunmayacağı uyarısında bulundu. Resmi izinli kurumların broşür ve afişlerinde adres ve kurum ismi olduğunu hatırlatan Kalaycı, “Bizler öğrencilerimiz geleceği için oluşmuş kurumlarız. Bu tip sahte broşür ve eğitim koçları tamamen kar amaçlı olup, öğrencileri aldatmaya yönelik yapılan işlerdir. Eğitimin şakası ve ihmali olmaz. Bu gibi yerlerde eğitim almak bir yılın boşa gitmesi demektir. Bizler öğrencilerimizi bu konuda uyarıyoruz. Kurs veya ek ders almak isteyen öğrencilerimiz MEB okullarındaki ek kurslarda ve İzinli-Denetimli özel kuruluşlarda bu dersleri hakkıyla alabilirler” diyerek konuştu.  Servet R. Çolak-Memleket