'Kabul ederlerse korucu olup mücadele ederim'

'Kabul ederlerse korucu olup mücadele ederim'

Bingöl'ün Genç ilçesinde, geçen yıl PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu 28 yaşında şehit olan polis memuru Murat Yıldırım'ın Diyarbakır'daki baba evinde matem dinmiyor.

Bingöl'ün Genç ilçesinde, 22 Ekim 2016'da zırhlı polis aracının geçişi sırasında PKK'lı teröristlerin bomba yüklü araçla gerçekleştirdiği, polis memurları Murat Yıldırım ve Hakan Akdere'nin şehit olduğu, 5'i güvenlik görevlisi 13 kişinin yaralandığı saldırının yıl dönümünde kaybedilen canlar için duyulan acı ilk günkü gibi taze.

kabul-ederlerse-korucu-olup-mucadele-ederim2.jpg

Saldırıda şehit olan polis memuru Yıldırım için Ergani ilçesinin Kemaliye Mahallesi'ndeki baba evinde mevlit verildi.

Şehit babası Kemal Yıldırım, büyük acıyı derinden yaşarken, oğlunun hiç göremediği ve "Murat" ismini verdiği Erzurum'dan gelen torunu ile teselli bulmaya çalışıyor.

Elinde şehit babasının fotoğrafını taşıyan 4 aylık torununu öpüp koklayan acılı baba, teröre tepkili.

"Bir çocuğum gitti ama beş çocuğum daha var"

Yıldırım AA muhabirine yaptığı açıklamada, acılarının çok büyük olduğunu söyledi.

Oğlunun şehit düşmesinden dolayı yaşadıkları derin üzüntüyü dile getiren Yıldırım, saldrıdan aylar sonra dünyaya gelen torunlarının büyük teselli olduğunu belirtti.

Yıldırım, torununa şehit oğlunun ismini verdiğini anlatarak, "Bir çocuğum gitti ama beş çocuğum daha var. Onları da elimden geldiği kadar polis yapacağım. Onları da Allah ve vatanım için fada etmeye hazırım. Kabul ederlerse köy korucusu olup silahımla onlarla mücadele ederim." dedi.

"Bir Murat'ı şehit ettiler ama bin tane Murat doğdu"

Terör örgütünün sonunun hüsran olacağını vurgulayan Yıldırım, "Onlar bir Türk polisini şehit ettiklerini sanmasınlar. Bir Murat'ı şehit ettiler ama bin tane Murat doğdu. Bu onların sonudur, son çırpınışlarıdır. Acımız çok büyük ama devletimizin ve milletimizin başı sağolsun." ifadelerini kullandı.

Yıldırım, teröristlerin hem bu dünyada hem de öbür dünyada bu yaşattıkları acıların hesabını vereceklerini dile getirerek, bu yaptıklarının yanlarına kalmayacağını aktardı.