Kabakçı, Selçukya Sohbetleri’nin konuğu oldu

Kabakçı, Selçukya Sohbetleri’nin konuğu oldu

Konya Fikir Sanat Kültür Adamları Derneği'nin her hafta düzenlemiş olduğu Selçukya Sohbetleri'nin bu haftaki konuğu Mustafa Kabakçı oldu.

Birçok Stk temsilcisi ve misafirin katıldığı Elife Yılmaz'ın sunumu ile başlayan programda konuşan Mustafa Kabakçı yapmış olduğu sunumla dinleyenlere duygulu anlar yaşattı. İletişim çağında herkesin dünyada ne varsa haberi olduğunu kaydeden Kabakcı, “Fakat maalesef dünyanın iletişim kanallarına hakim olanlar bize her şeyi tanımlıyorlar. Ne yiyeceğiz, ne giyeceğiz, nereye gideceğiz tanımlıyorlar. Ama bu tanımlama bize mutluluk getirmiyor diyerek yaşamış olduğu anektodlardan örnek vererek dinleyicilerle beraber geçmişe yolculuk yaptı. Kendine ait hikayesi olmayanlar yeni tanımlamadan dolayı yorgunlar.

kabakci,-selcukya-sohbetleri’nin-konugu-oldu-(1).jpg

Hiçbir emeği olmayan, bütün nimetlere gark olduğumuz, lüks içinde olduğumuz ama emek sarf etmediğimiz bir dünya tanımlanıyor. Gençlere bakıyorum herkes yorgun. Kimsenin tadı yok, elinde olandan memnun değil” dedi. İnsanların birbirine olan muhabbetini artırmasını isteyen Kabakcı, şöyle devam etti: “Biz hepimiz Hazreti Adem’in çocuklarıyız. Birbirimize emanetiz. Ahlaklı olacağız.

kabakci,-selcukya-sohbetleri’nin-konugu-oldu-(3).jpg

Ahlak vaat etmeyeceğiz, kendimiz ahlaklı olacağız, her sözümüzün arkasında duracağız, üreteceğiz ve çalışacağız.” dedi. Programın sonunda Konya Fikir Sanat Kültür Adamları Derneği Başkanı Seyit Küçükbezirci, Mustafa Kabakçı'ya günün anısına bir plaket in yanı sıra Dernek Başkan Vekili Fatma Şeref 'in yazmış olduğu Kın Nesreyn Yazıları ve Aşk Güneşe Benzer adlı eserleri takdim ederek katılımdan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Program eğitimci Yazar Fatih Şahin Işık'ın seslendirmiş olduğu şiir ve türkülerin ardından günün anısına çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi. 

kabakci,-selcukya-sohbetleri’nin-konugu-oldu-(2).jpg